1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ’deki konferansta üreticiler ile birlikte su hasadının olabilirliği tartışılacak
LAÜ’deki konferansta üreticiler ile birlikte su hasadının olabilirliği tartışılacak

LAÜ’deki konferansta üreticiler ile birlikte su hasadının olabilirliği tartışılacak

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından “Su Hasadı” konulu konferans gerçekleşecek.

A+A-

LAÜ Sinema Salonu’nda 29 Mart Cuma günü 11:00 ile 13:00 saatleri arasında düzenlenecek konferansa, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Uçar konuşmacı olarak katılacak.

Aşkın: Günümüzde suyun kullanım ve dağıtımındaki dengelere her zamankinden daha çok dikkat edilmeli

LAÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın, yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olan suyun sınırlı ve stratejik doğal bir kaynak olduğunu vurgulayarak, özellikle artan nüfusa paralel olarak gelişen teknolojinin yanında küresel iklim değişiminin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkisinin, su kaynaklarının yeryüzünde homojen olarak dağılmaması su kaynakları sorununu arttırdığını dile getirdi. Aşkın, “Bu nedenle günümüzde, suyun kullanım ve dağıtımındaki dengelere her zamankinden daha çok dikkat edilmesi, kaynakların yeni stratejilerle akıllıca kullanımı gerekmektedir” dedi.

Aşkın: Yağıştan etkin bir şekilde yararlanmayı mümkün kılan su hasadı ve su hasadı tekniklerinin büyük önem kazandı

İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli küresel çevre sorunlarından biri olan su krizi ile birlikte, kurak ve yarı kurak alanlarda toprak ve suyu koruma açısından oldukça önemli bir yere sahip olan ve yağıştan etkin bir şekilde yararlanmayı mümkün kılan su hasadı ve su hasadı tekniklerinin büyük önem kazandığını belirten Aşkın, “Bu seminerin amacı bölgemiz üreticileri ile birlikte bölgemizin su sorununa bir göz atarak su hasadının olabilirliğini tartışmaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.