1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Liseli gençlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor
Liseli gençlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

Liseli gençlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim’in iş birliğiyle düzenlenen Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması’nın heyecanla beklenen finali, 18 Nisan’da Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim’in iş birliğiyle düzenlenen Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması’nın heyecanla beklenen finali, 18 Nisan’da Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Necat British College, Polatpaşa Lisesi ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji gibi okulların sorumlu müzik öğretmenleri, yarışma ile ilgili çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi verdi.

Bu yıl 25 liseden 30 grubun katılımıyla gerçekleşecek olan yarışmada, 11 farklı kategoride toplam 17 ödül sahiplerini bulacak.

Akın

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin sorumlu müzik öğretmeni Ayşe Güler Akın, öğrencilerle bir araya gelerek Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Akın, öğrencilerin performansının oldukça başarılı olduğunu vurgulayarak, “Telsim’in gençlere sahnede müzik yapma fırsatı sunması ve gençlerin kendilerini keşfetme azimleri bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimiz, akademik hedeflerinin yanı sıra müzik alanında da başarılı bir şekilde ilerliyorlar. Bu imkanı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim ailesine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Taneri

İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nin sorumlu müzik öğretmeni Cansen Taneri, okullarının Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması’na ilk kez katılacak olmalarının heyecanını dile getirdi.

Taneri, öğrencilerin büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, “Öğrencilerimiz ve ben, bu yıl ilk defa Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Taneri, öğrencilerin derslerine rağmen büyük bir istekle yarışma için çalıştıklarını ve zaman ayırdıklarını ifade ederek, “Şimdiden yarışmanın heyecanını yaşıyoruz ve bu deneyimden güzel şeyler öğreneceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Canatan

Namık Kemal Lisesi’nin sorumlu müzik öğretmeni Zühre Canatan ise Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’nın 10. yılında Kıbrıs şarkılarını seslendirecekleri için büyük bir mutluluk ve heyecan içinde olduklarını ifade etti.

Canatan, “Çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam ediyor. Bu yarışma, yetenekli öğrencilerin kendilerini gösterme fırsatı bulabileceği önemli bir platform. Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na, bu fırsatı bizlere sunmaları dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tünay

Necat British College’ın sorumlu müzik öğretmeni Melisa Tünay da öğrencilerinin akademik başarılarına ek olarak müzik alanında deneyim kazanmaları ve başarı elde etmelerinin okulu mutlu ve gururlu kıldığını belirtti.

Tünay, öğrencilerin yarışma için gösterdikleri gayret ve heyecanlarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Öğrencilerimizin bu yarışmaya verdikleri emek ve heyecan, bizleri çok memnun ediyor. Müziğe ve Telsim yarışmasına ayırdıkları zaman ve çaba göz ardı edilemez. Bu gayretin onlara verdiği mutluluk da takdire şayan. Umarız bu sene de güzel bir yarışma gerçekleşir. NBC olarak tüm katılımcılara başarılar dileriz.”

Müzik öğretmenlerinden başarı dilekleri… 

Polatpaşa Lisesi’nin sorumlu müzik öğretmenleri Rahme Yahi ve Nurman Aylanç ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na büyük bir keyif ve heyecanla hazırlandıklarını belirtti.

Yahi ve Aylanç şöyle devam etti; Bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak, Kıbrıs’lı sanatçılara ait parçaları seslendirecek olmamız, Kıbrıs müziğine farkındalık yaratmak açısından bizlere ayrı bir keyif veriyor. Yarışmaya hazırlık süreci ve yarışma günü öğrencilerimizin sahnede yaşayacakları deneyim, onlara eşsiz bir tecrübe kazandıracaktır. Bu nedenle, yarışmayı düzenleyen Telsim ailesine ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin büyük bir keyif alacağı, unutulmaz anılar biriktireceği güzel bir yarışma olmasını diliyoruz.”

Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji’nin sorumlu müzik öğretmenleri Cihan Tunceli ve Cemre Arca ise bu yıl Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması’na ilk defa katılacaklarını ve iki grupla katılmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Birbirinden farklı iki tarzda eser seslendireceklerini ve çalışmalarına hırsla ve keyifle devam ettiklerini belirten Tunceli ve Arca, “Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması, gençlerin sahnede kendilerini deneyimleme fırsatı bulabilecekleri büyük bir imkan sunuyor. Final gününü heyecanla bekliyoruz ve katılacak olan tüm gençlere başarılar dileriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.