1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lizzo'nun bedeniyle mücadelesi
Lizzo'nun bedeniyle mücadelesi

Lizzo'nun bedeniyle mücadelesi

Kendiyle ve özellikle bedeniyle barışık olmasıyla tanınan ABD'li şarkıcı Lizzo, durumun hep böyle olmadığını, beden algı bozukluğuyla mücadele ettiğini anlatıyor. Müziğinin kendisi gibi kadınlara ilham vermesini ümit eden Lizzo, 'çağın hastalığı' beden al

A+A-

Efsane müzik dergisi Rolling Stone'un Şubat ayı sayısı kapağında, pek çok kalıbın dışına çıkan ABD'li rapçi, söz yazarı ve şarkıcı Lizzo var. 31 yaşındaki Lizzo, bedeniyle olan ilişkisini ve zaman içinde bedeninini algılayış biçiminin nasıl evrim geçirdiğini anlatıyor. "Beden algı bozukluğumun olduğunu kabullendim, sonra değişti." diyor. Beden algı bozukluğu kişilerin vücutlarını olduğundan farklı şekilde gördükleri ve değerlendirdikleri psikolojik bir problem. Bu kişiler fiziksel bir sorunları olsun ya da olmasın, hafif derecede -kendine göre- bir fiziksel kusuru fark ettiği durumlarda, bunu aşırı derecede kafaya takar ve sürekli bununla meşgul olur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.