1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra belediyesi, evsizler için acil durum sığınakları açıyor
Londra belediyesi, evsizler için acil durum sığınakları açıyor

Londra belediyesi, evsizler için acil durum sığınakları açıyor

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İngiltere genelinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle sokaklarda yaşayan insanların kullanması için ‘acil durum sığınakları’ açılacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Theresa May ve İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn’in Avam Kamarası toplantısında sokakta yaşayan insanların durumları hakkındaki tartışmasının ardından Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, soğuk hava koşulları nedeniyle zor durumda kalan evsizler için acil durum sığınakları açılacağını söyledi. Khan, “Londra’da hala sokaklarda yaşayacak kadar zor koşullar altında kalan vatandaşların olması çok üzücü. Bir kişinin bile sokaklarda zor koşullar altında yaşıyor olması büyük bir çoğunluk demektir. Bu yüzden acilen harekete geçmeliyiz” dedi.

3 gün üst üste sıfırın altına düşünce

Khan açıklamasında, hava durumu üç gün üst üste sıfırın altında dereceler gösterdiği sürece sığınakların açılacağını ve şimdiden Londra’ya bağlı 33 bölgenin eyleme geçtiğini söyledi. Khan aynı zamanda kent genelindeki evsizlere daha iyi yardım ulaştırabilmek için 18 hayır kuruluşunun bir araya gelerek Londra Evsizlere Yardım Kuruluşu’nu oluşturacağını da duyurdu. Khan, “Londra genelinde birçok insanın sokaklardaki evsizler için yardım etmeye gönüllü olduğunu biliyorum. Belediye Başkanı olarak bu problemi çözmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.