1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. LTB’den Başkent’te Kapsamlı Temizlik Çalışması
LTB’den Başkent’te Kapsamlı Temizlik Çalışması

LTB’den Başkent’te Kapsamlı Temizlik Çalışması

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tertemiz bir Lefkoşa için her yıl olduğu gibi 2020 yılında da bölgesel temizlik çalışmalarına başlıyor.

A+A-

Pandemi süreci nedeni ile rutin olarak Nisan ayında başlanan bölgesel temizlik ile arazilerin temizliğine bu yıl Haziran ayı itibarı ile başlanacak.

Yaz döneminde yangın tehlikesi oluşturan ve sinek, böcek, yılan üremesine sebep olan boş arsa ve/veya arazilerin yarattığı çevre kirliliği ve toplum sağlığını tehdit edebilecek risklerin ortadan kaldırılması amacıyla ilk olarak Haspolat Bölgesi’nden başlayacak olan çalışmalar belirlenen rotasyon doğrultusunda tüm bölgelerde devam edecek.

Mal sahipleri tarafından temizliği yapılmayan boş arsa ve/veya arazilerin temizliği Belediye tarafından yapılacak ve Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda metrekaresi 0.25 kuruş şeklinde ücretlendirilip mal sahiplerine faturalandırılacak.

LTB Temizlik Şubesi, seyrek çalışma takvimi kapsamında Mart ve Nisan ayları ile Mayıs ayının ilk iki haftası boyunca pandemi nedeniyle boyunca seyrek çalışma takvimi kapsamında şehirdeki tüm ana caddeler, parklar ve mezarlıkların temizliklerini tamamladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.