1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LTL öğretmeni karar aldı: Seyreltilmiş eğitime geçiyoruz
LTL öğretmeni karar aldı: Seyreltilmiş eğitime geçiyoruz

LTL öğretmeni karar aldı: Seyreltilmiş eğitime geçiyoruz

LTL öğretmenleri 46 öğrencilik sınıflar karşısında isyan etti, seyreltilmiş eğitime geçme kararı aldı.

A+A-

Lefkoşa Türk Lisesi öğretmenleri, LTL İnisiyatifi adı altında örgütlendi ve bir de açıklama yaptı. İnisiyatiften yapılan açıklama şöyle:

“Bizler Lefkoşa Türk Lisesi öğretmenleri olarak bildirmek isteriz ki her zaman öğrencilerimiz için sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamı oluşturmak önceliğimiz olmuştur. Okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz Pandemi Kurulu, İdaremiz ve tüm duyarlı öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile en sağlıklı koşulları oluşturma yolundaki çabalarımız kalabalık sınıfların varlığı ile sonuçsuz kalmaktadır.

 

“Bakanlık bizleri hastalığa sürüklemektedir”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, bizleri öğrencilerimizle birlikte kaosa sürüklemektedir, ne sendikamızın ne de bizlerin taleplerini dikkate almamaktadır. 46’ya kadar ulaşan kalabalık sınıf sayıları, hem eğitimi zorlaştırmakta hem de  tüm dünyayı etkisi altında bırakan Pandemi göz önünde bulundurulduğunda bizleri ve öğrencilerimizi bilerek ve isteyerek hastalığa sürüklemektedir.

Yeni dönem kayıtların durdurulmuş olmasına ve halihazırda öğrenci sayılarının fazla olmasına rağmen ısrarla Bakanlık yazısı ile öğrenciler zorla okulumuza kayıt için gönderilmektedirler.

LTL İnisiyatifi’nin 13 Eylül Pazartesi tarihli Bakanlık yetkilileri ile görüşmesi sonucu bizlere 17 Eylül Cuma (bugün) mesai bitimine kadar kalabalık sınıfların dönüşümlü eğitime döndürüleceği sözü verilmiştir. Fakat bir buçuk yıldan beridir olduğu gibi, Bakanlık ne bizleri ne de öğrencilerimizi korur nitelikte doğru kararı doğru zamanda almaktan aciz kalmıştır.

Gerek hijyen-mesafe-temaslı takibi, gerek eğitim-öğretim yöntemleri konusunda, bilimsel merkezi kararlar üretilmemiş olması bizleri kendi kararlarımızı almak noktasına getirmiştir.

 

“20 Eylül’den itibaren seyreltilmiş eğitim”

LTL İnisiyatifinin gerçekleştirdiği toplantılar doğrultusunda okulumuzda 20 Eylül 2021 Pazartesi itibariyle tüm 9. ve 10. sınıflarda 3-2 seyreltilmiş eğitime geçeceğimizi buradan kamuoyuna duyururuz.

12. sınıflar düşük sınıf mevcutlarından ve üniversite sınavlarından dolayı bu uygulamanın dışında bırakılmıştır. 11. sınıflar ise ortalama sınıf mevcutlarından dolayı ileriki günlerde tekrardan değerlendirilerek bir karara bağlanacaktır.

Tüm bunlara ek olarak evde kalacak olan öğrencilerimizin, sınıflardaki eğitim süreçlerine dahil edilebilmesi için tamamen okulumuzun kendi öz kaynakları kullanılarak gerekli teknolojik donanımın kullanımını aktifleştirmek için çalışmalara başladığımızı da bildiririz.

 

“Ülkenin ihtiyacı cami ve saray değil, yeni okullardır”

Nüfus sayımı yapmayan, ülkedeki demografik yapıdan haberi bile olmayan hükümetin, gelecek yıllara dönük yeni okul ihtiyaçlarını belirleyebilmesi mümkün değildir. Bu ülkenin ihtiyacı olan cami, külliye ve saray değil, yeni okullardır.

Lefkoşa Türk Lisesi’nin Lefkoşa’daki tek düz lise oluşundan kaynaklı yığılma yıllardır süre gelen, göz ardı edilen bir dağ halini almıştır. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı hiç bir konuda öğretmeninin veya öğrencisinin yanında olmadığı gibi bu konuda da sınıfta kalmıştır.

Eğitim bizim işimiz, tüm kararları bundan sonra bize bırakın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.