1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Mağara turizmi başlıyor
Mağara turizmi başlıyor

Mağara turizmi başlıyor

Kalavaç köyü muhtarlığı önderliğinde kurulan Mağara Meraklıları Derneği, ülkemize turist çekmek amacıyla yeni bir girişim yaptı.

A+A-

Ahmet VAMIK

Kalavaç köyü muhtarlığı önderliğinde kurulan Mağara Meraklıları Derneği (MAĞMER), ülke turizmine katkı sağlamak ve ülkeye yeni bir turizm alanı yaratmak adına “mağara turizmi” başlatıyor.

Bu kapsamda MAĞMER yetkilileri, Kalavaç tepelerinde ve Beşparmak Dağları’nda keşfedilen mağaraları yakında ziyarete açacak.

Mağara Meraklıları Derneği Sözcüsü ve Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı, dernek olarak yaptıkları uluslararası girişimler neticesinde Uluslararası Mağara Bilimcileri Derneği Genel Sekreteri Fadi Henri Nader’in KKTC’ye gelerek ülkedeki mağara keşif çalışmaları ve derneğin faaliyetlerini yerinde incelediğini ifade etti.

Yapılan keşif çalışmaları neticesinde geçmişte keşfedilerek ülke turizmine kazandırılan 25 mağaranın ardından uzmanlar tarafından devam ettirilen çalışmalar neticesinde 75 yeni mağaranın daha keşfedildiğini dile getiren Meraklı, keşfedilen mağaralar arasında yüz ölçümü 100 metrekare büyüklüğünde 2 adet devasa nitelik taşıyan, içerisinde sarkıtlar ve dikitler barındıran mağaralar olduğunu vurguladı.

Meraklı, Kalavaç köyünde bilim insanları, uluslararası mağara bilimcileri, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, biyologlar ve çevrebilimciler nezaretinde eğitim kampı gerçekleştirildiğini belirtti.

Mağara meraklılarına bilgiler verilip, canlı tatbikatlar yapıldığını aktaran Ömer Meraklı, dernek olarak amaçlarının KKTC’de mağara turizmini hayata geçirmek ve uluslararası boyutta ülkeyi turizm aracılığıyla tanıtmak olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.