1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mağusa da işçiler greve gitti
Mağusa da işçiler greve gitti

Mağusa da işçiler greve gitti

Halil Karagil, grevi öğrenen Belediye Başkanı İsmail Arter’in dün sözleşmeli belediye çalışanlarını tehdit ettiğini savundu.

A+A-

Mağusa Belediyesi’nde örgütlü Mağusa Genel İş Sendikası bugün 3 saatlik uyarı grevine gitti.

Mağusa Genel İş Sendika Başkanı Halil Karagil basına açıklamada bulundu. Karagil, 19 Ağustos tarihinde yaptıkları 2 saatlik uyarı grevinden sonra bir şey değişmediğini, tasarruf tedbirlerinden yalnızca birinde; yeni Özel Güvenlik şirketlerinde küçülmeye gidildiğini söyledi.

6 aylık ek mesailerin hala ödenemediğini belirten Karagil, 45 günlük süreçte hiçbir şey değişmediğini ifade etti.

Karagil şunları kaydetti:

“Sayın Başkan sendikanın uyarı grevine gideceğini öğrenerek mali konularda personeli bilgilendirmek için dün 15.30’da bir toplantı yaptınız. Sendikanın uyarı kararı almış olduğunu bunun hak da olduğunu fakat grev yapıldığı takdirde gerekli önlemleri alacağınızı belirtiniz. Bu önlemler içerisinde Sendikalı olan geçici statüdeki işçilerin bir kısmını durduracağını söyleyerek tüm çalışanlarımıza gözdağı vermiştir. Böyle bir oluşuma gidildiği anda herkes çok iyi bilecek ki sendika olarak her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.