1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Bakanlıkları protesto edecek
Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Bakanlıkları protesto edecek

Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Bakanlıkları protesto edecek

Ülkemizin başarılı sivil toplum kuruluşlarından olan ve uluslararası platformlarda Kuzey Kıbrıs'ı kalıcı projeleri ile temsil eden Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, bazı bakanlıkların sivil toplum kuruluşlarına çifte standart uyguladığını tespit etti.

A+A-

Özellikle son birkaç gün içerisinde, 'göz taraması' etkinlikleri için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan okullarda yapılması planlanan göz taraması etkinlikleri için izin başvurusunda bulunan Mesarya Lions Kulübü'ne, mevcut pandemi koşulları gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Mesarya Lions Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Aynı sivil toplum kuruluşu kategorisinde yer alan kulüplerin, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren devlet okullarında sorunsuz göz taraması etkinlikleri gerçekleştirmesi, ülkemizdeki yandaş siyasetin, sivil toplum kuruluşlarına da uygulandığı iddiasını ortaya attı" denildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yaşanan çifte standart uygulaması hakkında bilgi almak için hem Milli Eğitim Bakanlığı'na hem de Sağlık Bakanlığı yetkililerine ulaşmaya çalışan Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği ise yetkili kişilerin konuya olan duyarsızlıkları ve bilgi sahibi olmamaları ise pes dedirtti.

NE OLMUŞTU?

Şehit Osman Ahmet İlkokulu'nda göz taraması yapmak isteyen Mağusa Mesarya, kurallara uygun şekilde, aktiviteyi hayata geçirmek için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na başvurarak izin talep etmiş, ancak pandemi şartları gerekçe gösterilmiş ve aktivitenin uygun olmadığı ifade edilmişti.

Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği ise bakanlıktan gelen cevap sonrası, aktiviteyi özel bir okulda yaparak, servis aktivitesini tamamlamıştı.

Aynı günler içerisinde diğer Lions kulüplerinin devlete bağlı okullarda göz taraması etkinlikleri yaptığını sosyal medya paylaşımlarından öğrenen Mağusa Mesarya, gerekli bakanlıklara ulaşarak, pandemi şartlarının her kulüp için farklı mı uygulandığını sorması üzerine, Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı'nın diğer Lions kulüplerinin yapmış olduğu göz taraması etkinliklerinden haberleri olmadığı ortaya çıktı.

Usulüne uygun şekilde izin başvurusunda bulunup olumsuz cevap alan Mağusa Mesarya, söz konusu Mağusa'daki bir başka Lions kulübünün bakanlıktaki tanıdıkları sayesinde sözlü izin alarak aktiviteyi gerçekleştirdiğini, yine Mağusa'daki bir başka Lions kulübünün ise, okul saati içerisinde öğrencileri alarak, özel bir hastanede göz taramasına götürdüklerini öğrendi. Okul saati, sivil toplum kuruluşları tarafından içerisinde yapılacak olan her türlü aktivitenin Bakanlık onayı gerektiğini öğrenen Mağusa Mesarya, söz konusu Lions kulüplerinin yazılı izin talebinde bulunmadan, keyfi bir şekilde okul idarelerindeki tanıdık kişilerin yardımıyla izinsiz aktiviteler gerçekleştirilmesini kınadı.

Her iki bakanlıktan konu ile ilgili resmi açıklama talebi yapan Mağusa Mesarya, ülkemizdeki yandaş, tanıdık, ahbap ilişkisinin kural tanımaz olması sebebiyle, iki bakanlığı kınadı ve yetkili müdürlükleri göreve çağırdı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.