1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mahkemede yaptığı işaret dikkat çekti
Mahkemede yaptığı işaret dikkat çekti

Mahkemede yaptığı işaret dikkat çekti

Mahkemede yaptığı işaret dikkat çekti

A+A-

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında iki camiye saldıran terörist Brenton Tarrant, 49 kişiyi öldürdü, onlarca kişiyi de yaraladı. Terörist çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde, iki camiye silahla saldıran 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant hakim karşısına çıkarıldı. Terörist mahkemeye beyaz bir kıyafet ve elleri kelepçeli götürüldü. Kefalet talebinde bulunmadı, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.Bir sonraki duruşma 5 Nisan'da görülecek.

Saldırıyla ilgili biri Avustralya vatandaşı 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Teröristin duruşmada eliyle yaptığı işaret ise dikkat çekti. İşaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power, yani "beyaz güç hareketi" olduğu ifade edildi.Teröristin duruşma sırasında basına servis edilen görüntülerinde yüzü gösterilmedi, bunun mahkeme kararı olduğu belirtildi. 

po.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.