1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Malezyalı firari iş adamının 240 milyon dolarlık yatı satışa sunuluyor
Malezyalı firari iş adamının 240 milyon dolarlık yatı satışa sunuluyor

Malezyalı firari iş adamının 240 milyon dolarlık yatı satışa sunuluyor

Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak'ın adının geçtiği kamu kalkınma fonu yolsuzluğu soruşturması kapsamında aranan iş adamı Low TaekJho'nun el konulan lüks yatının Mart 2019'da satışa çıkarılacağı bildirildi.

A+A-

İş adamı Low'un soruşturmasıyla ilgilenen avukat SitpahSelvaratnam, basına yapığı açıklamada, lüks yatın önümüzdeki yıl mart ayı içinde yeni sahibini bulacağını söyledi.

Yatın değerinin 1 milyar Malezya ringiti (240 milyon ABD doları) olduğunu belirten avukat Sitpah, Deniz Kuvvetleri Mahkemesinin geminin fiyatını göz önünde bulundurarak satış için en az 9 rakamlı bir fiyat belirleyeceğini, bu çerçevede yatın 100 milyon (24 milyon ABD doları) ila 1 milyar ringitine satılacağını anlattı.

Malezya Kalkınma Fonundaki (1MDB) yolsuzlukla bağlantılı olarak satın alındığı iddia edilen lüks yata şubat ayında Endonezya'nın Bali adasında el konulmuştu.

Yüksek Mahkeme ekim ayında yatın mülk hakkını devlete vermişti.

Low hakkında Kuala Lumpur Sulh Ceza Mahkemesi dün tutuklama kararı çıkarmış ve gıyabi yargılama sürecine başlamıştı.

FİRARİ İŞ ADAMI LOW TAEK JHO

Eski Başbakan Necip Rezak'a yakınlığıyla bilinen ve 1MDB yolsuzluğu soruşturmasında "kilit isim" olarak bahsedilen LowTaekJho, Malezya makamlarınca aranıyor.

INTERPOL'ün 2016'da hakkında kırmızı bülten çıkardığı Low'un, Çin'e bağlı özel yönetim bölgesi Makau'dan bilinmeyen bir yere kaçtığı iddia edilmişti.

Malezya, 1MDB soruşturması kapsamında Low'un özel uçağı ve lüks yatına el koymuştu.

Firari iş adamı hakkında en son ABD'deki New York Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi, rüşvet ve 1MDB fonundan zimmete para geçirme suçlarından dava açmıştı.

Malezya'nın kamu kalkınma fonu "1Malaysia Development Berhad" (1MDB) yolsuzluğu soruşturmasında yer alan belgelere göre, eski Başbakan Necip'in fona bağlı aracı kurum, banka ve kuruluşlar aracılığıyla kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer ettiği öne sürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.