1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Manisa’da şiddetli deprem!
Manisa’da şiddetli deprem!

Manisa’da şiddetli deprem!

Türkiye, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, korkutan bir haber de Manisa'dan geldi

A+A-

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 14.26’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremle birlikte vatandaşlar, sokaklara çıktı. Deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi.

Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’na göre (AFAD) göre 6.98, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ne göre ise 9.1 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8, Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak açıkladı. 14.26’da gerçekleşen ilk depremin ardından en büyüğü 3.5 büyüklüğünde olan toplam beş artçı sarsıntı meydana geldi.

YIKILAN BİR BİNA VAR

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ancak Manisa Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, 23 Ocak’ta Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir binanın yıkıldığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.