1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Maypa’ya 3 gün tutukluluk verildi
Maypa’ya 3 gün tutukluluk verildi

Maypa’ya 3 gün tutukluluk verildi

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan dün tutuklanan Serdinç Maypa, Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan dün tutuklanan Serdinç Maypa, Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeyi bazı siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri de izledi.

Mahkemeden notlar…

Mahkemede yeminli şahadet veren Müfettiş Faysal Güden, Serdinç Maypa’nın aleyhinde Müteahhitler Birliği’nden bir yetkili, KIB-TEK’ten bir yetkili, Kalkınma Bankası’ndan bir yetkili ile iki farklı sigorta şirketi, yayınladığı kişisel belgelerle ilgili şikayetçi olduğunu aktardı.

Güden, Maypa’nın ses kaydının polise ulaştırıldığını, ses kaydında ülkeye yabancı uyruklu işçi getirmek için Maypa’nın kendisine rakip olan bir şirkete hitaben, “Belgelerle onları temizleyeceğiz. Her şey bize kalacak” dediğini söyledi.

Güden, Maypa’nın evinde yapılan aramada 226 belge, üç adet cep telefonu, iki adet dizüstü bilgisayar, bir adet masaüstü bilgisayar ve bir kamera cihazı emare alındığını belirtti.

Koronavirüs tedavisi görenlerin bilgilerinin yer aldığı bin sayfalık ciltli defter…

Maypa’nın evinde koronavirüs salgını nedeniyle hastanede tedavi gören ve içinde kişisel bilgilerin yer aldığı bin sayfalık ciltli bir defter bulunduğunu da belirten Güden, insanların tüm kişisel bilgilerini ne şekilde temin ettiğine dair araştırma yapılacağını bildirdi.

Avukat Bedevi: “Şikayet kampanyası kurdunuz”

Maypa’nın Avukatı Ünver Bedevi, tahkikat memuruna sorular yönelterek, “Bu üretilmiş bir senaryo. Talimatla şikayet alınıyor. Şikayet kampanyası kurdunuz” iddiasında bulundu.

Maypa’dan “Leylekler getirdi” yanıtı

Güden, kendisine ihtarda bulunup, Müteahhitler Birliği ile ilgili belgeleri nereden temin etiği sorulduğunda Maypa’nın “Leylekler getirdi” şeklinde yanıt verdiğini de söyledi.

Mapya’nın soruşturma kapsamında üç gün tutuklu kalması talep edildi, avukatı itiraz etti.

Duruşmaya 5 dakika ara

Savunma 5 dakika ara talep etti, mahkeme talebi kabul etti.

Maypa tanık olarak dinlendi: “Çok tehdit aldım, arabama uyuşturucu koyuyorlardı”

Aranın ardından Maypa, mahkemede yeminli şahadet vererek, tanık olarak dinlendi.

Maypa, “Ben polise ‘suç olduğunu biliyordum’ demedim. Ben terörist değilim. Evimde ne varsa aldılar. Konuyla alakalı olmayanları da aldılar. Hatta aradıkları belgeleri polise ben verdim. Ben yıllardır ülkenin umudunu ayağa kaldırmak için yolsuzlukları açıklıyorum. Kalkınma Bankası’ndaki yetkili kurulacak olan solar sistem için 35 milyon dolar kredi çekiyor. Çok tehdit aldım. Arabama uyuşturucu koyuyorlardı” dedi.

“Belgeleri getirenleri ifşa etmeyeceğim”

“Ben yolsuzlukları ortaya çıkaracağım” diyen Maypa, “Tahkikata etki etme durumum yok.” Diyerek serbest kalmak istedi.

Maypa, belgeleri getirenleri ifşa etmeyeceğini söyleyerek, “Bazen belgeler bir yere bırakılıyor ben gidip alıyorum” diye konuştu.

Maypa, savcının sorularına da yanıt verdi.

Serdinç Maypa, “Herhalde benim özelliğimdendir. Tahkikatı Adli Şube değil, Özel Birim yapıyor. Bu ülkenin yararına olan yolsuzluk konularında kamu yararı gereği belgelerde adı geçen kişilerden izin almadım.” dedi.

Avukat Bedevi: “Müvekkilime gözdağı verilmeye çalışılıyor”

Avukat Ünver Bedevi, hitabında tutukluluk talebine itiraz etti. Bedevi, müvekkiline gözdağı verilmeye çalışıldığını savundu. Bedevi, kaçma niyeti olmayan, tanıklara müdahale etme şansı olmayan müvekkilinin aleyhinde ek tutukluluk verilmemesini talep etti.

3 gün tutuklu kalmasına karar verildi

Savcı Senem Palabıyık, zanlının tanıklara ulaşabileceğini beyan ettiğini de belirtip, lehine ve aleyhine olan tüm hususların araştırılabilmesi için üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, Maypa’nın 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkeme, ayrıca Maypa’nın şikayetçilerle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturma memuru atanmasına ve mahkemeye 15 günde bir bilgi verilmesine emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.