1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MDP Genel Başkanı Büsküvütcü’den hükümete eleştiri
MDP Genel Başkanı Büsküvütcü’den hükümete eleştiri

MDP Genel Başkanı Büsküvütcü’den hükümete eleştiri

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütcü, sağlık personeline ödenen ek mesai kat sayısının 1.1’den 0.75’e çekilmesi çalışmaları yapıldığını iddia ederek hükümeti eleştirdi.

A+A-

Büsküvütcü, yaptığı yazılı açıklamada, zaman zaman 48 saat kesintisiz hizmet veren sağlık emekçisinin üvey evlat muamelesi görmesinin sosyal devlet anlayışına ters düştüğünü ifade etti. Dört parti liderinin bakanlıklarına 500’er bin TL örtülü ödenek konduğunu hatırlatan Büsküvütcü, yeni hükümete “elini emekçilerin cebinden çekmesi” çağrısı yaptı.

Polis ve askere uygulanan yıpranma haklarından faydalanamayan, doktorlara tanınan özlük haklarının onda birine sahip olamayan sağlık emekçilerinin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi.

Büsküvütcü, “İstihdam yaratmayı beceremeyen hükümet, bir yandan da ek mesai kat sayılarını düşürme yoluna giderse, hastanelerimizde ek mesaiye kalacak sağlık emekçisi kalmayacak ve bu da çok vahim sonuçlara yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.