1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECAP KKTC’de yapılıyor
MECAP KKTC’de yapılıyor

MECAP KKTC’de yapılıyor

MECAP KKTC’de yapılıyor. Tüm halkımız davetlidir

A+A-

Futbol kuresel bir oyundur. Futbol her kıtada kadın ve erkekler tarafindan her yaşta, her yüzeyde oynanır ve oynamak için top yoksa, boş bir kutu, top şekli verilmiş bir paçavra yığını veya en yeni futbol topu kullanılır. Futbol, Dünya sporunun kalbidir.

Avrupa'daki Hava Trafik Kontrolörleri, mesleğimizin en büyük toplumsal buluşması olan Avrupa Kontrolörleri Kupası (ECC) 1960'lardan beri birlikte toplanıp futbol oynuyor, bunu ise her yıl oynanmaya devam ediyorlar. Pilotlar ayrıca Avrupa'da daha küçük organizasyonlarda birbirlerine karşı yarışmak ve sosyalleşmek için buluşuyorlar ve şüphesiz dünyanın diğer bölgelerinde daha önce Hava Trafik Kontrolörleri ve pilotlar karşılıklı futbol musakabası yapmamışlardı.

Peki MECAP nedir? sorusu aklıllara gelen ilk sorudur. Kısa adı ‘‘MECAP’’ olan organizasyonun açılımı ‘‘Middle East Controllers and Pilots Cup’’tır. Yani, ‘‘Orta Doğu Hava Trafik Kontrolörleri ve Pilotları Turnuvası’’dır. İlk kez 2010 yılında, Bahreyn'de gerçekleşen organizasyon, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn, Dubai ve Muscat'tan Hava Trafik Kontrolörleri’ni, Gulf Air ve DHL'den ise pilot ekiplerini bir araya getirdi. Bu organizasyon, turnuvaya ev sahipliği yapmak isteyen takıma yardım sağlamak üzere oluşturulmuştur ve oldukça başarılı olan Avrupa Kontrolörleri Kupası (ECC) kuralları ve talimatlarına dayanmaktadır.
2010 yılından beridir farklı ülkelerde yapılan bu organizasyonun KKTC’de yapılması hem siyaseten, hem ülkleler arası ilişkiler yönünden, hemde ülke tanıtımı açısından ise önemi büyüktür. CTATA (Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrollerleri Derrneği) MECAP, Çatalköy Belediyesi ve Düzkaya Spor Kulübü’nün ortak organizasyonları ve büyük destekleri ile gerçekleştirilecektir.

MECAP organizasyonuna katılacak olan ekipler aşağıdaki gibidir;

Emirates ACC
Oman Air
Kuvait ACC
Saudia ACC
Air Arabia ACC
Gulf Air
Bahreyn ACC
Anatolian Eagles
İran ATC
Riyad ATC
Türkiye ATC
CTATCA

Dürüslük için oyna & Dostluk için oyna. NOT: Maçlar 10-11 Ekim saat 09:30-16:00 arasıdır.

İzzet DERKAN
CTATCA Başkan
www.ctatca.org

fb_img_1506875502841.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.