1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclis toplandı
Meclis toplandı

Meclis toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

A+A-

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.30’da yasama gündemiyle toplanan Genel Kurul’un gündeminde “Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Taşınmaz Mal (Tasarruf Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesi, Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesi ile İlgili Şartname, Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’nin Konu Hakkındaki Raporu” bulunuyor.  

"KABUL ETMİYORUZ" BİLDİRİSİNİN MECLİS GENEL KURULU'NDA DAĞITILMASI ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Toplantıda ilk olarak sunuşlar bölümünde ivedilik tezkereleri ele alınmadan önce söz alan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Genel Kurul salonunda bildiri dağıtılması konusunda eleştiride bulundu.

CTP Milletvekili Doğuş Derya da kış saatine geçilmesi ve saatlerin bir saat ileri alınması talebiyle CTP'nin de aralarında bulunduğu sendika, parti ve örgütlerce hazırlanan "Kabul etmiyoruz" başlıklı bu bildirilerin bu sabah yollarda dağıtıldığını ve tek tek elden dağıtmak zor olduğu için kendisinin masalara bıraktığı bilgisini verdi.

Meclis Başkanı Siber ise bu durumun Meclis İç Tüzüğü'ne aykırı olduğunu dile getirerek, bir daha yapılmamasını istedi ve konunun hukukçularla görüşüleceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.