1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclisi 'temizlediler'
Meclisi 'temizlediler'

Meclisi 'temizlediler'

Sosyal medyada örgütlenen 'Yol Yoksa Seyrüsefer de Yok' grubu bugün Lefkoşa’da araçlı eylem gerçekleştiriyor. Polis meclis önündeki yolu trafiğe kapattı.

A+A-

Ülkedeki yolların durumuna ve zamlara tepki göstermek için 2 Ocak’ta “Yol Yoksa Seyrüsefer de Yok” ismiyle sosyal medya üzerinde örgütlenmeye başlayan vatandaşlar taleplerini ve tepkilerini dile getirmek üzere bugün Lefkoşa’da üçüncü eylemlerini düzenliyor.
Taşınan pankartlar meclis önüne bırakıldı.

 “Deterjanını Al Da Gel” sloganıyla 11.00 sıralarında Haspolat Kavşağı’nda başlayan eylem kapsamında araçlar 12.00 sıralarında  Girne Kapısı’na ulastı. Polis araçla geçişe izin vermemek için Meclis önünden geçen yolu kapattı ve Meclis’te geniş güvenlik önlemi aldı. 

“Şemsiyeni Al Da Gel” sloganıyla ilki 15 Ocak’ta Lefkoşa’nın terminal bölgesinde düzenlenen eylemin ikincisi 27 Ocak’ta “Biz Uyarmıştık” sloganıyla Lefkoşa’da, Dereboyu’nda olmuştu. Eylemciler, ikinci eylemde Cumhuriyet Meclisi’ne de yürümüş ve üzerinde milletvekillerinin özgeçmiş ve fotoğraflarının olduğu 50 sarı tenekeyi Meclis’in kapısına bırakmıştı. (tak)

11.40. Konvoy halinde araçlı eylem gerçekleştiren "Yol Yoksa Seyrüsefer de Yok" grubu Lefkoşa Girne Kapısı'na ulaştı. Meclis önünde güvenlik önlemi alan polis, yolu trafik akışına kapattı. Meclis önüne ulaşamayan eylemciler Girne Kapısı'nda kontak kapatarak eylemlerine yürüyerek devam ediyor.

Bir grup eylemci yaya olarak, ellerinde pankartlarla Meclis önüne yürüyor.

Haberin devamı için tıklayınız

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.