1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mehmet Demirkol’dan Fatih Terim ve Şenol Güneş yorumu!
Mehmet Demirkol’dan Fatih Terim ve Şenol Güneş yorumu!

Mehmet Demirkol’dan Fatih Terim ve Şenol Güneş yorumu!

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports'ta yayınlanan beIN Manşet programında gündeme dair yorumlarda bulundu.

A+A-

 

Demirkol, A Milli Takım'ın EURO 2020 eleme grubundaki performansını be Beşiktaş'ın başkanlık seçimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un açıklamaları...

"Ahmet Nur Çebi'ye, neden Fikret Orman gidene kadar bekledin diye sorulabilir. Fikret Orman seçime girmezse adayım demek, ben onu onaylıyorum demek. Bir kırgınlık değil de sanki bir düşmanlık olmuş. Ahmet Nur Çebi muhtemelen bu seçimi rahat kazanacağını düşünüyor."

"Milli Takım'ı İstanbul'dan kaçırdık, şimdi herkes gelsin diye bekliyor. Biz İstanbul'dan kaçırdığımızda çok güzel ağırlayan Konya'nın, Antalya'nın, diğer statların seyircisini unutmamamız lazım ama. Onlar çok desteklediler bu takımı."

"Dünya Kupası üçüncülüğü, Taksim Meydanı'nda kıskananlar çatlasın diye kutlandı ya. Öyle bir ruh hali vardı. Kim kıskanıyor olabilir? İçerideki kapışmalar nedeniyle, birbirimizi yemekten, birbirimize söylüyoruz."

"Fatih hoca böyle galibiyetleri daha iyi satar, Şenol hoca daha içinden götürür. Fatih hocanın kazandığını uzaktan, yürüyüşünden anlarsın, kaş hareketinden anlarsın. Fatih hoca yapacağını yaptı, gayet de başarılı işler yaptı."

96 Avrupa Şampiyonası'na giden takımda 8-9 Trabzonsporlu futbolcu vardı. Hep Galatasaray nüvesini hatırlarız ama Trabzonspor da vardır. Fatih hocanın takımını iyi kullanan bir Şenol hoca var sonra.

Sonrasında Trabzon'dan gelen Selçuk ve Burak'ları iyi kullanan Fatih Hoca var. Yardımlaşırlar yani, birbirlerinin mirasını iyi kullanırlar. Karşılaştırma konusunda, bu bir yarıştır ama olumlu bakmak lazım.

Çok turnuva takip ettim, Türk Milli Takımları'nın genel problemi, gurbetçi gençlerle içeride yetişmiş oyuncuların uyumsuzluğudur. Problem çıkar, çıkan problemi anlayamazlar.

Onlardan iz yok gibi artık, onlar çözülmüş. Kimse İzlanda ve Fransa'nın olduğu grupta 8. maçın sonunda tesadüf eseri lider olmaz, geçiniz. Bir maç şans, iki maç şans. 3 gol yemişsin, akan oyunda gol yememişsin.

Bu takım kim olursa olsun, oynuyor. Emre'siz ve Dorukhan'sız çıkıyorsun maça. Orta saha dinamizmi yok, yönlendiren oyuncu yok. Bu kolay iş değil.

Merih ve Çağlar, Bülent Korkmaz'ın 23 yaşına göre iyiler, doğru. Ama 30 yaşından da iyi olmalılar. Bülent hoca, UEFA'yı kazandıkları sezonun başında ya da önceki sezon kadro dışıydı, yazın kendi kendine çalışıyordu. Çağrıldı, geri döndü, o yaşta kolu çıkık UEFA Kupası kaldırdı.

Mevcut yabancı kuralı tam uygulansaydı, doğru olurdu. Az yabancı oynatan, çok oynatanın verdiği harçtan pay alacaktı. Kendi kulübünden yetişen oyuncuyu oynatmak büyük para kazandıracaktı. Fatih Hoca'nın kuralı buydu. Maalesef kural çıktığı an uygulanmamaya başladı, topal kaldı kural. Ama kuralın değiştirilmeye çalışıldığı durum da doğru değil.

Galatasaray'ın 11'inde bu sezon Ozan Kabak olsa, başka olurdu. Hepsi yabancı olmasın, 2-3 tane mevzuyu bilen adam lazım. Yabancı herhangi bir oyuncu, deplasmandan beraberlikle döndük, ne var diye düşünebilir.

Adem Büyük daha önce kaç defa oynadı Milli Takım'da? Milli Takım'da orta saha havuzu da geniş. Ben Galatasaray'ın aradığı ruhun Adem olabileceğini düşünüyorum ama antrenmanlarda onu göstermiyor demek ki. Fatih Terim'in diğerlerinde de çok bir şey bulduğunu sanmıyorum. Galatasaray'ı sadece PSG maçındaki iyi mücadele ile övdük. Önemseyen bir takım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.