1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mekkeli kadınlara 'şeker' dedi, gözaltına alındı
Mekkeli kadınlara 'şeker' dedi, gözaltına alındı

Mekkeli kadınlara 'şeker' dedi, gözaltına alındı

Suudi Arabistan'da yayınladığı şarkısında Mekkeli kadınlara 'şeker' diyen kadın rapçi Ayasel Slay, Suudi yetkililerin emri üzerine gözaltına alındı. Slay, saygısızlıkla suçlanıyor.

A+A-

Suudi yetkililer, 'Mekke'nin Kızları' isimli şarkısında kutsal şehir Mekke'nin kadınlarını 'şeker' olarak niteleyen kadın rapçi Ayasel Slay için gözaltı kararı aldı. Yetkililer, şarkının gelenek ve göreneklere aykırı olduğunu öne sürüyor. Öte yandan şarkısına bir klip de çeken Slay, aslında Mekkeli olmakla ilgili olan memnuniyetini ve mutluluğunu dile getiriyor. Geçen hafta yayınlanan video, tepkiler üzerine Youtube'tan kaldırılırken, şarkıda "Tüm ihtiyacın bir Mekke kızı. Onu üzme, o seni üzer" ifadeleri yer alıyor. Şarkının diğer sözleri şöyle, "Onunla evlenebilirsin. Hayatın bir cennet olacak". Videoda ise şarkıyı seslendiren Ayasel Slay ve dansçıları yer alıyor. Perşembe günü Mekke'nin dini otoriteleri tarafından paylaşılan bir tweetle, Mekke valisi Halid bin Faisal Al Saud'un Ayasel Slay için gözaltı kararı aldığı, video yaım ekibinin de cezalandırılacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.