1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor
Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor

Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor

Güneş Sistemi'nin en küçük gezegeni Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor. Merkür geçişi TÜBİTAK tarafından canlı yayınlanıyor. Geçiş sırasında Merkür, 1 liranın 500 metre uzaklıktan görünüşü kadar küçük olacak. Bir sonraki Merkür geçişi ise 13 Ka

A+A-

Gözler, bugün Merkür’ün üzerinde. Güneş sisteminin en küçük gezegeni Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor. Antalya’da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, bir etkinlikle bu gök olayını halkla buluşturuyor. 

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde saat 15:40’tan itibaren güneş ufka inerek, doğal nedenlerden dolayı görülemez duruma gelene kadar etkinlik sürecek. Bu sırada TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi uzmanları, katılımcılara bilgilendirme yapacak.

Geçiş sırasında Merkür'ün diski Güneş diskinin 1/194’ü gibi oldukça küçük bir orana sahip olacak. Başka bir deyişle geçiş sırasında Merkür, 1 liranın 500 metre uzaklıktan görünüşü kadar küçük olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.