1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Meslek okullarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sürüyor
Meslek okullarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sürüyor

Meslek okullarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sürüyor

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Meslek Okullarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri”nin ikincisi Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında, Kıbrıs Türk toplumunda faaliyet gösteren tüm meslek okullarında gerçekleştirildi.

A+A-

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğiyle düzenlenen eğitimlere meslek liselerinden ve Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Çıraklık Okulu'ndan bu yıl 621 öğrenci katıldı. 

AB Bilgi Merkezi açıklamasına göre, eğitimlerde, işyerlerinde sağlık ve güvenliğin önemi, nasıl elde edilebileceği, sağlık ve güvenlik kuralları, çeşitli AB ülkelerinden uygulama örnekleri ve AB’nin neden çalışmak için en güvenli yerlerden biri olduğuna dair bilgilere yer verildi. 

Katılan öğrencilerin sertifika aldığı eğitimler, öğrencilerin eğitim ve beceri seviyeleri göz önünde bulundurularak hazırlandı. 

Eğitimlerin sonunda öğrenciler, tüm okullarda gerçekleşen kısa test sonucunda, tüm sorulara doğru yanıt veren katılımcılar arası yapılan çekilişte Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Doğuş Plevne, İskele Ticaret Lisesi’nden Rüya Gülersoy ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nden Ali Birgin kişisel güvenlik ekipmanı almaya hak kazandı.

İkincisi yapılan eğitim çalışmalarında toplam bin 338 öğrenci katılım sertifikası aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.