1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Messi şaşkına döndü
Messi şaşkına döndü

Messi şaşkına döndü

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Manchester United ile oynadığı karşılaşmanın 69. dakikasında İspanyol ekibinin taraftarları bir anda coşkuyla bağırmaya başladı. Messi'nin anlam veremediği coşkunun nedeni sonradan anlaşıldı.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Barcelona, deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Manchester United’ı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Mücadelenin 70. dakikasında Barcelona tribünleri, bir anda sevinç gösterisinde bulundu. Orta sahada bir faul pozisyonu yaşanan coşku, Lionel Messi’nin şaşkınlıkla tribünlere bakmasına neden oldu. Yaşanan sevincin Juventus ile Ajax arasında oynanan karşılaşmadan gelen gol haberi olduğu anlaşıldı.

Lionel Messi’nin şaşkın bakışlarla tribünlerden gelen coşkuyu anlamaya çalışmasına neden olan sevinç, Ajax’ın Juventus deplasmanında Matthijs de Ligt ile bulduğu gol sonrası geldiği ortaya çıktı. Zorlu deplasmanda bulduğu golle Juventus karşısında tur için avantaj yakalayan Ajax’ın, Barcelona tribünlerinde coşkuya neden olduğu öğrenildi. İlk maçta 1-1 berabere kaldığı Juventus deplasmanında Cristiano Ronaldo ile geriye düşen Ajax, Donny van de Beek ve Matthijs de Ligt’in golleriyle rakibini eleyerek adını yarı finale yazdıran takım oldu.

BARCELONA VE AJAX ARASINDA KUVVETLİ BAĞ

Barcelona ile Ajax arasında Johan Cruyyf sayesinde güçlü bir ilişki bulunuyor. Kariyerine Ajax’ta başlayan ve daha sonra Barcelona forması giymiş olan Johan Cruyff, futbolu bıraktıktan sonra da Katalan ekibinde görev yapmaya devam etti. Yaklaşık 50 yıldır futbolcu ve teknik adam alış-verişleri, kulüp felsefelerinin benzer olmasında önemli rol oynadı. Bugün Barcelona’nın oynadığı futbol felsefesinin temellerini, Ajax’ın efsane ismi Johan Cruyff atmıştı.

Uzun yıllardır iki takım arasında gerçekleşen futbolcu ve teknik adam transferlerinin ilki Johan Cruyff’tu… 1973’te Ajax’tan Barcelona’ya transfer olmasından 1 yıl sonra onu Johan Neeskens izledi. Teknik deha Rinus Michels’in de Katalunya’ya gidişiyle üçgen tamamlandı. Cruyff ayrıca Barcelona’nın teknik direktörü olduğunda önce Ronald Koeman, sonra da Richard Witschge’yi Gaudi’nin şehrine götürmüştü.

Michael Laudrup 1997/98 sezonunda Ajax forması giymeden önce tam 5 yıl Barcelona forması giymişti. Louis van Gaal Ajax’taki hocalık görevinden sonra Barcelona’ya gittiğinde, görevi süresi boyunca Frank ve Ronald de Boer, Winston Bogarde, Patrick Kluivert, Jari Litmanen, Michael Reiziger, Edgar Davids ve Marc Overmars’ı da Barça’ya kazandırdı.

Michels, Cruyff ve Van Gaal’in dışında Frank Rijkaard da iki kulübe de emek vermiş bir oyuncuydu ama o farklı olarak Ajax’ta futbolculuk, Barcelona’da hocalık yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.