1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Metrekareye 100 kg. yağış bekleniyor
Metrekareye 100 kg. yağış bekleniyor

Metrekareye 100 kg. yağış bekleniyor

Meteroloji Dairesi, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yarına kadar süreceği uyarısında bulundu… Olası felaketlere karşı Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, bölgelerdeki itfaiye ekipleri, polis teşkilatı ve belediyeler teyakkuza geçti

A+A-

Meteoroloji Dairesi, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yarına kadar şiddetli olmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, birçok bölgede toprağın suya doymuş olduğu ve derelerin akışta olduğu gerçeğinden yola çıkarak oluşabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Daireden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirme ve analizler sonucunda bölgemizde devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların cuma öğle saatlerine kadar şiddetli (76-100 kg/m2) yer yer aşırı (100 kg/m2'nin üzerinde ) olacağı tahmin edilmektedir. Birçok bölgemizde toprağın suya doymuş olduğu ve derelerin akışta olduğu gerçeğinden yola çıkarak oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında fırtına) karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edilir” denildi.

Önceki gün ‘doğal afete’ neden olan yağışların ardından Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, bölgelerdeki itfaiye ekipleri, polis teşkilatı ve belediyeler kendi bölgesinde, temizlik çalışmaları yaptı, önlemler aldı.

Meteoroloji Dairesi’nden gelen uyarı sonrası ise bugün için herkes teyakkuza geçti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.