1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Migren ağrısını geçirmenin en kolay çözümü
Migren ağrısını geçirmenin en kolay çözümü

Migren ağrısını geçirmenin en kolay çözümü

Migren olanlara yardımcı olacak harika bir bilgi keşfedildi. Görünen o ki migreni birkaç dakikada içinde durdurmanın doğal bir yolu var.

A+A-

ÜÇ ŞEYE İHTİYACINIZ VAR

1 BARDAK SU

TAZE SIKILMIŞ YARIM LİMON SUYU

2 ÇAY KAŞIĞI PEMBE HİMALAYA TUZU

Malzemeleri bir karıştırın ve için. Birkaç dakika bekleyin. Malzemeleri seçerken dikkat etmeniz gereken şey

Tuz iyi kalite olmalı. Pembe Himalaya deniz tuzu iyi bir seçim çünkü içinde 80 farklı eser mineral var (magnezyum dahil). Tuzu hızla yemenin serotonin seviyesini yükselttiği biliniyor. Bu da ağrı ve ödemi dindirmeye yardımcı oluyor.

MİGREN BELİRTİLERİ

KAFA ZONKLAMASI 

MİDE BULANTISI

KUSMA

UYUŞMA

KARINCALANMA

BAŞ DÖNMESİ

IŞIĞA , SESE VE KOKUYA KARŞI HASSASİYET

2-72 SAAT ARASI SÜREN AĞRI

MİGRENİ NELER TETİKLER

Migren tetikleyicileri kişiye göre farklılık gösterebilir. Aynı kişide bir atağı farklı bir neden tetiklerken bir başka migren atağını farklı bir neden tetikleyebilir

Stres bir neden olabilir. Migren önce stres kaynaklı baş ağrısı olarak başlayıp göz açıp kapayana kadar tam bir migrene dönüşebilir. Alkol tüketimi bazı kişilerde migrene neden olur. Vitamin ve mineral eksikliği de migrenin nedenleri arasında. En yaygın nedeni susuz kalma ve elektrolit kaybıdır. Bu halsiz hissetmenizi garantiler ve migrene duyarlıysanız vücudunuza büyük bir başağrısı gelmesine neden oluyor olabilirsininiz.

SUSUZ KALMA

Çok su içseniz bile susuz kalabilirsiniz. Bunun nedeni vücudunuzdaki elektrolit seviyesinin düşük olması ve vücudun da elektrolit seviyesini dengelemek için fazla suyu atması. Bu duruma homeostaz (dengeleşim) deniyor.

Ayrıca, migrenin de susuzluğa neden olduğu öne sürüldü. Eğer bu gerçekse bir kısırdöngü oluşuyor. Susuzluk migrene yol açıyor ve vücut susuz kalıyor, bunun sonuncunda daha çok migren ağrısı geliyor. Vücudunuz uygun elektrolit su dengesini sağlamaya çalışırken migrenle cebelleşmeniz günlerce sürebilir.

ELEKTROLİTLER

Elektrolitler vücudunuzdaki pozitif elektrik yüklü minerallere verilen isim. Bu elektrolitler vücudun en önemli süreçlerinden sorumlu. Bunlar arasında sinir sisteminin işleyişi, kardiyovasküler sistemin ve kas fonksiyonlarınındüzenlenmesi de var.

Tüm bunlarda önemli olan bir diğer mineral ise magnezyum. Magnezyum doğal ödem önleyicidir. Migrenin bir ödem tepkisi olduğu düşünülüyor. Bu da baş ağrınızı durdurmak için gereken Sihirli İksir'in içinde neden iyi kalite bir tuz kullanılması gerektiğini açıklıyor. Tuzdaki magnezyum başınızın içindeki hengameyle savaşmaya yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.