1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Milletvekilinin bebeğiyle oturuma katılmasına izin verilmedi
Milletvekilinin bebeğiyle oturuma katılmasına izin verilmedi

Milletvekilinin bebeğiyle oturuma katılmasına izin verilmedi

Parlamentoya bebeğiyle gelen Mette Abildgaard, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

A+A-

Açıklamada daha önce diğer milletvekillerinin çocuklarını işe getirdiğini söyleyip ekledi: "Ana, baba ve bebekleri temsil eden bir meclis, ana, baba ve bebeklere açık olmalıdır."

Danimarka'da kadın milletvekili Mette Abildgaard'dan  bebeğini parlamentodan çıkarması istendi. 

BBC'nin haberine göre, Danimarka parlamentosunun başkanı ve sağcı  Danimarka Halkın Partisinin eski lideri Pia Kjaersgaard, Abildgaard'a  parlamentoya bebeğiyle girmesinin hoş karşılanmayacağını söyledi.

Çocuklu milletvekillerine yönergelerin daha açık anlatılması  gerektiğini savunan Kjaersgaard, yardımcısı aracılığıyla Abildgaard'dan bebeğini  parlamentodan çıkarmasını istedi.

 

Kjaersgaard'ın sözcüsü, yerel BT gazetesine yaptığı açıklamada,  parlamento başkanının sadece kurallara uyduğunu ve bebeğin "toplantının huzurunu  kaçıracağını" hissettiğini kaydetti.

Muhafazakar Halkın Partisinin grup lideri Abildgaard, Facebook'ta  diğer meslektaşlarının çocuklarını işe getirdiğine ve sorun yaşamadıklarına tanık  olduğu paylaşımını yaptı.

Babası bakamayacağı için ilk kez 5 aylık bebeğini işe getirdiğini  belirten Abildgaard, "Ana, baba ve bebekleri temsil eden bir meclis, ana, baba ve  bebeklere açık olmalıdır." ifadesini kullandı.

Danimarka'da yeni doğum yapan kadınlara 18 hafta izin veriliyor.  Ebeveynlerden biri, buna ilaveten isteğe bağlı olarak 32 hafta daha izin  alabiliyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, New York'ta geçen eylül ayında  yapılan BM Genel Kuruluna bebeğini getirmiş, genel kurula çocuğuyla katılan ilk  dünya lideri olmuştu. Geçen yıl da Kanadalı kadın bakan Karina Gould'un  parlamentoda bebeğini emzirmesi gündeme oturmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.