1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Morales, ay başındaki helikopter arızası hakkında konuştu: Suikast girişimi olduğundan kuşkum yok
Morales, ay başındaki helikopter arızası hakkında konuştu: Suikast girişimi olduğundan kuşkum yok

Morales, ay başındaki helikopter arızası hakkında konuştu: Suikast girişimi olduğundan kuşkum yok

İstifaya, ardından da ilticaya zorlanan eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, bu ay başında yaşadığı ve acil iniş yapmasıyla sonuçlanan helikopter arızasının ‘suikast girişimi’ olduğunu savundu.

A+A-

Russia Today’in (RT) İspanyolca yayın yapan kanalı için Ekvador’un eski lideri Rafael Correa ile özel bir röportaj gerçekleştiren Evo Morales, helikopterde bulunduğu sırada yaşanan teknik sorunun ‘bir kaza’ olmadığını savundu, bunun bir suikast girişimi olduğuna dair ‘hiç kuşkusu olmadığını’ söyledi.

Morales, “Başta kaza olduğunu düşündüm ama şu anda bunun bir suikast girişimi olduğundan hiç kuşkum yok” dedi.

Bazen günde birkaç kez binecek kadar sık helikopter kullandığını, kötü hava koşullarında bile bu şekilde seyahat ettiğini hatırlatan Morales, daha önce hiç böyle bir olay yaşamadığını vurguladı.

Kimleri işaret etti?

Evo Morales, ‘suikast girişimi’ dediği olaydan, “Son zamanlarda tamamen değişmişti” dediği Hava Kuvvetleri Komutanı Jorge Gonzalo Terceros Lara’yı sorumlu tuttu

Morales ayrıca, darbenin liderlerinden sağcı Luis Fernando Camacho’yu da işaret etti.  Morales, olayın gerçekleştiği gün, Camacho’nun ‘Bolivyalılar Morales’in düştüğüne tanıklık etmek üzere’ şeklindeki açıklamasını hatırlattı.

 

Morales, “O gece çarpışmadan kurtulduğumuza dair haberler duyulunca, başkanın ölmüş olmasını umanlar hayal kırıklığına uğradı” yorumunu yaptı.

Polis mesajları göstermiş: Yakalayana 50 bin dolar

Evo Morales, kazanın ardından Chimoré’ye yaptığı ziyarette bir polis memurunun kendisine yaklaşarak, ‘yakalanması için 50 bin dolar teklif edildiğini’ kanıtlayan çok sayıda kısa mesaj ve telefon aramalarını gösterdiğini de anlattı.

Morales, polisin dikkatli olması konusunda kendisini uyardığını, ayrıca güvenliği iki katına çıkarması ve başkent La Paz’a dönmesi tavsiyelerinde bulunduğunu da aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.