1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Motorlu araçlarla yolcu ve eşya taşınması değişiklik yasa tasarısı kabul edildi
Motorlu araçlarla yolcu ve eşya taşınması değişiklik yasa tasarısı kabul edildi

Motorlu araçlarla yolcu ve eşya taşınması değişiklik yasa tasarısı kabul edildi

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oybirliği ile kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Komite bugün Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Komite Başkanı Ahmet Kaşif başkanlığında toplandı.

Komite toplantısına davetli olarak, öneri sahibi UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz; Başbakanlık’tan yetkililer; Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen), Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (Vergi-Sen), Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan yetkililer katıldı.

Toplantıda Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Ahmet Gülle; Komite üyeleri UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu ve CTP Milletvekili Erkut Şahali hazır bulundu.

İZİN KURULUYLA İLGİLİ ANOMALİNİN ORTADAN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Genel gerekçesine göre Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, İzin Kuruluyla mevcut yasada yer alan anomalilerin ortadan kaldırılmasını amaçlıyor.

Mevcut yasa kapsamında oluşturulan İzin Kurulu’nun bazı üyeleri ilgili bakanlıkların üst kademe yöneticilerinden atanıyor.

Üst kademe yöneticileri mevzuat uyarınca 53/1977 sayılı Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında Yasa kurallarına göre atanıyor ve görevden alınıyor. Böylece görevden alınan kişilerden tüm yetkileri alınıyor.

Öte yandan İzin Kurulu başkan ve üyeleri üç yıl için atanıyor. Bu durumda, görevden alınan üst kademe yöneticisi tüm yetkilerini kaybederken, İzin Kurulunda tam yetkili olması anomali oluşturuyor.

Bu anomaliyi ortadan kaldırmak için hazırlanan değişiklik yasası ile, İzin Kurulunda görevliyken ilgili bakanlıktaki üst kademe yöneticisi görevinden alınanların İzin Kurulundaki görevlerinin de sona ereceği ve yerine atananların da görevden alınanın görev süresini tamamlayacağı kuralına yer verildi.

6 ÖNERİ DAHA GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Komite bugün ayrıca gündeminde bulunan “Geçici Personel Yasa Önerisi”ni, “Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni, “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni, “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni, “Kamu Görevindeki Geçici Personele İlişkin Kurallar Yasa Önerisi”ni, “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin genel görüşmesine başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.