1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Muhaymin “Süper Lig’te”
Muhaymin “Süper Lig’te”

Muhaymin “Süper Lig’te”

Sudan asıllı KKTC vatandaşı Muhaymin Mustafa, Anadolu Efes ile Süper Lig maçına çıkarak tarihi bir olaya imza attı.

A+A-

 İLK MAÇINA ÇIKTI

Türkiye’de Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes’in Pazar akşamı Pınar Karşıyaka takımı ile oynadığı maçta Anadolu Efes Antrenör Perasovic tarafından ikinci periyodun sonunda sahaya alınan Muhaymin Mustafa göz doldurdu.

Tonguç KOTAK

Sudan asıllı KKTC vatandaşı Muhaymin Mustafa, Türkiye’de Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes forması ile Süper Lig maçına çıkarak tarihi bir olaya imza attı.

Yıllardır ambargolarla yaşayan KKTC’de futbolda son dönemlerde Ahmet Sivri’nin Galatasaray U 21 takımında forma giymesi ile başlayan önemli olay, önceki akşam Muhaymin Mustafa’nın, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes forması ile Pınar Karşıyaka’ya karşı forması giymesi ile önemli bir noktaya geldi.

KKTC’den A.Efes’e

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk haftanın önemli karşılaşmasında Pınar Karşıyaka – Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

İlkokuldan itibaren Anadolu Efes tarafından yeteneği fark edilen ve İstanbul’a götürülerek mavi beyazlı takımın alt yapısında oynayan Muhaymin Mustafa, KKTC’de öğrenim görürken tanışıp ve KKTC’de evlenen Sudanlı anne ve babanın çocuğu. Girne’de doğan Muhaymin Mustafa Pazar akşamı önemli bir olaya imza attı ve kariyerinin en üst noktasına ulaştı.

Bu sezon Anadolu Efes Baş Antrenörü Perasovic tarafından A takım kadrosuna alınan Muhaymin, Pazar akşamı Sırp Antrenör Perasovic tarafından Pınar Karşıyaka karşılaşmasında ilk yarının son bölümünde sahaya sürüldü.

Muhaymin Mustafa kendisine verilen görevi yaparken, Perasovic’in maç sonunda yaptığı açıklamada genç oyuncunun Anadolu Efes’in geleceği olacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.