1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mustafa Cengiz’den Fatih Terim ve İrfan Can Kahveci açıklaması
Mustafa Cengiz’den Fatih Terim ve İrfan Can Kahveci açıklaması

Mustafa Cengiz’den Fatih Terim ve İrfan Can Kahveci açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, son günlerde sarı kırmızılı camiada yaşanan Fatih Terim kriziyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı ile hiçbir sorunları olmadığını söyleyen Cengiz, İrfan Can Kahveci transferine de değindi.

A+A-

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, son günlerde teknik direktör Fatih Terim’le ilgili ‘görevinden ayrılacak’ iddiaları ve tecrübeli çalıştırıcının ‘Derin bir yalnızlık hissediyorum’ açıklamaları üzerine GS TV’de soruları yanıtladı. Toplantı öncesinde Mustafa Cengiz ve Fatih Terim’in Türk Telekom Stadı’nda bir araya gelerek kısa bir görüşme gerçekleştirdiği ve tecrübeli çalıştırıcının daha sonra stattan ayrıldığı öğrenildi.

Başkan Cengiz, Terim’in sözlerinin kendileriyle ilgili olmadığınu söylerken “Hocamın serzenişi adrenalin, o andaki gerginlik. Ben buna saygı duyarım. Hocamla devam ediyorum” ifadelerini kullandı. Kaos yaratmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağına dikkat çeken Cengiz, “Eğer çekirdek aldılarsa kavga seyretmek için, o çekirdekleri Netflix mi izlerler, ne izlerler orada kullansınlar” dedi.

Öte yandan İrfan Can Kahveci ve Edin Visca transferi için Göksel Gümüşdağ ile görüştüğünü duyuran Cengiz, “Hayaller van Persie, gerçekler tam tersi bizde. Toplam alınacak futbolculara baktığımızda aldığım cevap 38 milyon Euro. Şimdi konuşmayayım, pazarlık aşamasındayız” yanıtını verdi.

İşte Cengiz’in tüm açıklamaları:

“Özellikle sosyal medyada üzüldüğüm haksız suçlamalar var. Ama bizim göreve geldiğimizden beri 3 yıl oldu. Bu zaman geldiğimizde taraftar şunu unutmasın, geçmişini bilmeyen geleceğini yönetemez. Önemli olan fotoğraf değil filmdir. Süreci yakalamaktır. Biz göreve başladığımızda kulüpte genel durum şu idi. Değerli arkadaşlar, 157 milyon Euro’ya yakın borcumuz vardı. Nitekim 147 milyon Euro olarak UEFA’ya bildirdik. Transfer yasağı vardı. Hem de öyle büyük miktarlar da değildi. Ve 25’inde devir teslim aldık, 3 iş gününde 32 milyon Euro ödememiz gerekiyordu. Yoksa transfer yasağı ya da borçsuzluk kağıdı alamıyorduk. Bunları hallettik çok şükür. Baskette de yasağımızı kaldırdık.”

“Yapayalnızım, tükenene kadar mücadele edeceğim”

“Ben bugün varım, yarın yokum. Benim bütün arkadaşlarımı bıktırdılar. “Bu kadar haksız eleştiri, bu kadar komplo teorisi ben görmedim. Bu kadar ağır saldırı, bıkmış durumdalar. Hepsinin sinerjisini kara delik gibi emdiler, emiyorlar. Hastalıklara direndiğim gibi bunlara da direniyorum. Yapayalnızım, bundan şikayet etmiyorum. Mücadeleme devam edeceğim. Nereye kadar, tükenene kadar. Benden sonra gelecek olan yönetimlere ışık veriyorum. Yarın siz bu hataları yaparsanız, buraya başkan ve yönetim bulamazsınız. Eleştirecek kimseyi bulamazsınız. Gelmez. Her zaman şampiyon olmak zorunda değilsiniz, eğrisi doğrusuna denk gelmeyebilir. Süper Lig kolay bir lig değil arkadaşlar. Görüyorsunuz.”

“Ligin en iyi kadrosuna sahibiz”

“Hafta sonu derbi maçı var. Futbolcularımız ve hocalarımız ölümüne oynayacak. Pazar günü hak eden kazansın istiyorum. Tabii ki hak eden Galatasaray olsun. Son maçlarda haksız yenilgiler, kayıplar yaşadık. Galatasaray bana göre ligin en kaliteli kadrosuna sahip. Gençlerin mücadelesi de beni çok mutlu ediyor. Hocamız da gençleri monte etti. Keşke Kerem penaltıyı kaçırmasaydı, ben kaçırsaydım. Hoca da az önce öyle söyledi. Hepsine güveniyoruz. Falcao, Muslera hepsine güveniyoruz.”

“Beceriksiz ve vasat halimiz bu”

“Bir taraftar olarak bakarsam beceriksiz bir yönetimiz. Biz 3 yılda aldığımız oyuncu sayısı 47. Geldiğimizin üçüncü gününde Nagatomo’yu aldı, Ndiaye’yi sattık hocanın onayıyla. Önce satmak istemiyordu ancak sonra tepki verdi ve gönderdik. Onun menajeri kapımda nöbet tutuyordu. Oğlumu bile aramışlar. Görüyor musunuz, ne ödemişiz bonservis? 40 milyon Euro. Meydanda bunlar. Başka kulüplerde ölseniz vermezler. Ne derler biliyor musunuz? Mahremiyet. Gerçek limitler ne? Ben söylüyorum, hiçbiri söyleyemedi. Toplam 68 oyuncu göndermişiz ve 18 milyon Euro artıdayız. Beceriksiz ve vasat halimiz bu. Bir de becerikli olsaydık ne olurdu!”

“Korkmayın aday değilim”

“Bizim taraftarımız sorgulayıcı, yargılayıcı bir adam. Sorguluyor adam ve biz de cevap veriyoruz. Ben de onlar gibi taraftarım. Bana cevap verilmezse şüphelenirim. Bu açıdan bakarsan biz 100 milyon Euro kâr etmediğimiz için suçluyuz. Ama benim 3 yıla daha ihtiyacım var. Korkmayın aday değilim. Gelecek yönetimlere öyle bir kulüp vermeliyiz ki, oradan sıçramalı. Yapılandırmayı sormadınız. Hepsi birbirine bağlı. Ben geldim, 380 milyon TL yapılandırma yaptım. Kimse demedi Genel Kurul niye yapmadın. Ben Euro borçları TL’ye çevirdim.”

“Göksel Gümüşdağ ile görüştüm”

“Ya transfer ya istifa. Böyle bir şey olabilir mi ya. Ben 7 dönemde 41 futbolcu transfer etmişim, hala doymamışım dipsiz kara delik gibi. Ya benim futbolcularım şu anda Türkiye’nin en değerli futbolcuları. Biz Fatih hocayla her şeyi konuşuyoruz. UltrAslan’ı ben yönlendiriyormuşum. Ya ben ultrAslan’la şimdi konuştuğumuzun yüzde 1’ini konuşmadım. Ya transfer ya istifa diyor ultrAslan. Bana diyor ya bana. Benim aleyhime. Ondan sonra diyorlar ki ultrAslan açıklama yaptı, sen İrfan Can’la görüşme. Ya ben onu okudum. Bize kahve fincanı diyen adamla görüşemezsiniz demiyor mu? E ben görüştüm. Ben o sözden sonra görüştüm. Göksel bey de dürüst insan, ne görüştüysek açıklamış. Görüşemezsiniz denen açıklamanın üstüne ben görüştüm.”

“Hayaller van Persie, gerçekler tam tersi”

“Ben onlara bunu yaptırsam, niye görüşeyim Göksel Gümüşdağ ile. Göksel neyse açıklamış, bir değil birkaç defa görüştüm. İrfan için benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller van Persie, gerçekler tam tersi bizde. Aldığım cevap 38 milyon Euro. Şimdi konuşmayayım, pazarlık aşamasındayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.