1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nami: Önümüzdeki dönemde Kıbrıs sorununda yeni bir fırsat penceresi açılacak
Nami: Önümüzdeki dönemde Kıbrıs sorununda yeni bir fırsat penceresi açılacak

Nami: Önümüzdeki dönemde Kıbrıs sorununda yeni bir fırsat penceresi açılacak

Eski Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami önümüzdeki dönemde Kıbrıs sorununda yeni bir fırsat penceresi açılacağını söyledi.

A+A-

Eski Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami Haravgi gazetesi ve Astra radyosuna verdiği söyleşide önümüzdeki dönemde Kıbrıs sorununda yeni bir fırsat penceresi açılacağını söyledi.

Haravgi’nin aktardığına göre Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra şekillenen ortamı yorumlarken Türk ekonomisinin durumunu Kıbrıs sorunu ile bağdaştırdı.

Bu çerçevede, Türk tarafınca ileri götürülen iki devlet politikasının büyük ölçüde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyası için kullanıldığını söyleyen Nami “çok milliyetçi bir tavır ancak seçimlerin geride kaldığı şimdi egemen tutum ekonomik gerçeklerdir. Türkiye’nin ekonomi alanında gördüğü baskılar Kıbrıs sorununa ivme katabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.