1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nami: “Siz de olsanız aynı olacaktı”
Nami: “Siz de olsanız aynı olacaktı”

Nami: “Siz de olsanız aynı olacaktı”

Nami, 2019’un zor olacağını açıkladığında, “halkın moralini bozmayın” şeklinde tepkiler aldığını anımsattı

A+A-

Daha sonra söz alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, 2019’un zor olacağını açıkladığında, “halkın moralini bozmayın” şeklinde tepkiler aldığını anımsatarak, ülkenin Türkiye ekonomisiyle etkileşim içinde olunduğunu ve TL kullanılmasının bile etkileşime sebep olduğunu belirterek, ekonomisi entegre iki devlet arasındaki anlaşmaların devamlılık arz etmesinin önemine değindi.

Nami, KKTC kendilerinin üzerlerine düşeni en hızlı şekilde yerine getirme çabası içinde olduklarını ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi sebepleriyle her zamankinden yavaş davrandığını, bu nedenle bazı gecikmeler olduğunu ve bunun anlayışla karşılanması gerektiğini söyleyerek “Görevde biz değil siz de olsanız aynı olacaktı” dedi. Nami, Başbakan Erhürman’ın süreç hakkında net bir şekilde konuya ilişkin bilgi aktardığını söyledi.

Özdil Nami, protokole iki tarafın da imza atması gerektiğini, kendilerinin tüm çalışmaları tamamladığını kaydederek, yaşanan problemleri ve reçeteleri kendilerinin de bildiğini ancak muhatapların da aynı noktada olması gerektiğini söyledi.

Turizmcilerle kendisinin de bir araya geldiğini, teşvikler konusunda yaşanan sıkıntıları ve istekleri dinlediğini belirten Nami, Anadolu Jet’in seferlerinin başlamasıyla bilet fiyatlarının da düşeceğine inandığını dile getirdi. Nami, Anadolu Jet’in seferlerinin takip edileceğini, daha fazla ek seferi gündeme alacaklarını anlattı.

“REÇETE KKTC’NİN ELİNDEYMİŞ GİBİ DAVRANILMASI YANLIŞ”

Ekonomik sıkıntılar konusunda Türkiye’yle birlikte hareket edilmesi gerektiğini yineleyen Nami, tüm sorunların reçetesinin KKTC’nin elindeymiş gibi davranılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Sorular üzerine Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami, Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü konusunda bir kez daha konuştu.

Nami, KKTC hükümetinin üstüne düşüp de yerine getirmediği bir şey olmadığını, eğer bu yönde aksi bir iddia varsa bunun ne olduğunun söylenmesi gerektiğini ifade etti.

“BİRBİRİMİZİ GEREKSİZ YERE YIPRATMAYALIM”

Nami, “Bu konuda birbirimizi gereksiz yere yıpratmayalım. Elbette zor bir yıl olacak. TC de zor bir yıl içerisindedir. Ancak bu sıkıntılı günler de geride bırakılacak” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, hem kendisinin hem Başbakan’ın protokolün imzalanmamasının nedenleriyle ilgili görüşleri dinlemeye hazır olduğunu kaydetti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.