1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Nefes eğitimine yoğun ilgi
Nefes eğitimine yoğun ilgi

Nefes eğitimine yoğun ilgi

Gazeteciler ve öğretmenler, nefes teknikleri eğitim seminerinde buluşuyor. Kıbrıs Montessori Okulları ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından gazeteci ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik düzenlenecek olan nefes teknikleri eğitim semineri başlıyor

A+A-

“HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR”: Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, nefes tekniklerinin nefes tekniklerinin insan yaşamındaki önemini anlattı: Nefes teknikleri ile birçok sağlık sorunu aşılabiliyor, hayat daha kolay hale geliyor. Öfke bastırılıyor. Kişi daha sağlıklı ve dinç hissediyor. Nefes teknikleri ile sigarayı bırakanlar da oldu

Kıbrıs Montessori Okulları ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, gazeteci ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenliyor.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol tarafından verilecek eğitim, yarın (19 Ekim Perşembe)  saat 18.30’da Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Seminerde doğru nefes teknikleri ve farkındalık için uygulamalı eğitim yapılacak.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, 20 Ekim Cuma günü de saat 18.00’da Girne Montessori Okulu’nda velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenleyecek.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, nefes tekniklerinin insan yaşamındaki önemini anlattı.

Karakol: Nefes teknikleri hayatı değiştiriyor ve kolaylaştırıyor

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, nefes teknikleri ile kişinin öfkesini batırarak bir süre sonra öfkelenmez hale geldiğini ve daha sağlıklı düşünebildiğini belirtti.

Nefes teknikleri ile kişinin zamanı daha iyi yönetebilme becerisine sahip olduğunu kaydeden Karakol, böylece kafa karışıklığı ve kararsızlık gibi durumların da ortadan katlığını dile getirdi.

Canan Karakol, nefes teknikleri ile kişinin ayrıca çok daha sağlıklı ve dinç hissettiğini, enerjisini çok uzun süre kullanabileceğini söyledi.

Nefes tekniklerinin uyku problemine de çözüm olduğunu ifade eden Canan Karakol, “Ayrıca, fiziksel sağlığa çok iyi geliyor. Diyafram kontrolü ve ses kontrolünü de beraberinde getiriyor” dedi.

Öğretmenlerin her zaman sakin ve dingin kalabilmelerinin çok önemli olduğuna işaret eden Karakol, bunun nefes teknikleri ile başarılabileceğine dikkat çekti.

Karakol, “Önce biraz nefes çalışarak akciğer kapasitesini açmak sonra da nefesi tekniklerle kullanmak hayatı değiştirir ve kolaylaştırır” diye konuştu.

“Birçok hastalıkta tedavi yöntemi”

Canan Karakol, nefes tekniklerinin birçok sağlık sorununun aşılmasında da etkili olduğunu kaydetti.

Karakol, şunları söyledi: “Kanserle ilgili çok ciddi tedavi sürecinde nefes tekniklerini kullanıyoruz. Alman fizyolog, tıp doktoru ve Nobel ödülü sahibi Otto Heinrich Warburg’un bu konu ile ilgili bir çalışması olmuştur ve bu çalışması ile Nobel ödülü sahibi olmuştur. Otto Heinrich Warburg, der ki; ‘Bir hücrede oksijen varsa kanser yoktur’. Çünkü kanser hücrelerin oksijenli solunum yapmamasından olur. Çağımızın hastalıkları stres, kanser, solunum yolu rahatsızlıkları, koah… Biz bunların hepsine nefes ile çok büyük yol aldırıyoruz.”

“Nefes teknikleri ile sigarayı bırakanlar var”

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, nefes teknikleri ile sigarayı bırakan çok kişi olduğunu halen sigara kullanan kişilerde ise en azından sigaranın zararlarını çok daha aza indirmenin nefes teknikleri ile mümkün olduğunu söyledi.

Karakol, nefes tekniklerinin depresyona da iyi geldiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.