1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nevruz olaylı kutlandı
Nevruz olaylı kutlandı

Nevruz olaylı kutlandı

Ülkede her yıl geleneksel olarak kutlanan Nevruz bu yıl olaylı geçti. Kutlamaya katılanlarla, polis arasında arbede yaşandı, 1 kadın 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 5’i serbest bırakılırken 3’ü bugün mahkemeye çıkarılacak

A+A-

Devrim DEMİR

Baharın uyanışı olarak adlandırılan Nevruz dün İskele Belediyesi Orman ve Kültür Parkı’nda olaylı da olsa kutlandı.

Nevruz kutlamalarında çıkan olaylar nedeniyle 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişinin ikisi dava okunmayarak serbest bırakılırken, 3 kişinin ise dün akşam saatlerinde dava okunarak serbest bırakıldığı kaydedildi.

nevruz-1.jpg

Geriye kalan 3 kişi ise bugün mahkemeye çıkarılacak

Polis, sabah saatlerinden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemi aldı, kutlamaya katılanlar piknik alanına alınırken, tek tek üzerleri arandı.

Nevruz etkinliklerinde bazı kişilerin etkinliği provokasyona dönüştürmesi nedeniyle polis müdahale etti.

nevruz-2.jpg

Arbede yaşandı, 6 kişi tutuklandı

Sabah saatlerinde piknik alanına gelmeye başlayan katılımcılarla polis arasında gergin bir ortam vardı.

Polis, İskele piknik alanında yapılan Nevruz kutlamalarında uyarılara uymayan 6 kişiyi gözaltına alırken,  tutuklamaların adil olmadığını belirten katılımcılarla polis arasında arbede yaşandı.

Polis Genel Müdürlüğü çok sayıda polisle güvenlik tedbiri alırken, üst düzey polis müdürleri de bölgede görev aldı.

Erhürman: 3 kişi bugün mahkemeye çıkarılacak

Başbakan Tufan Erhürman, İskele Piknik alanındaki Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylar konusunda Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile irtibat halinde olduklarını ifade ederek dün saat 18:00 itibarıyla da Başbakanlık’ta yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

nevruz-3.jpg

Erhürman, gün içinde biri KKTC vatandaşı olmak üzere sekiz kişinin çeşitli sebeplerle gözaltına alınarak İskele Polis Karakolu’na götürüldüğünü kaydederek bunlardan kitap dağıtma gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişinin, aleyhlerinde herhangi bir dava okunmaksızın serbest bırakıldığını belirtti.

Erhürman, geriye kalan altı kişinin ise polise çeşitli derecelerde mukavemet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığını ve bunlardan daha hafif derecede mukavemet ettiği saptanan üç kişinin, aleyhlerinde dava okunarak serbest bırakıldığını söyledi.

Daha ağır fiili mukavemet dolayısıyla gözaltına alınan üç kişinin ise bu sabah mahkemeye çıkarılıp teminatla serbest bırakılmasının gündemde olduğunu kaydeden Erhürman, Manavoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmelerini olay yerinden aldığı bant kayıtlarını da dikkate alarak yaptığı söyledi.

Nevruz ateşi yakıldı, halaylar durmadı

Nevruz kutlamalarına çok sayıda öğrenci otobüslerle gelirken, vatandaşların katılımı da dikkati çekti.

Ara ara yaşanan gerginlikler kutlamalara yansısa da Nevruz ateşinin yakılması ile coşku yükseldi.

Etkinlikte,  Kürtçe sloganlar atıldı,  gün boyu yöresel müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

nevruz-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.