1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. NKL Eğitim Fuarı’nda aday öğrencilere ‘‘Bilgi’nin Gücü’’ anlatıldı
NKL Eğitim Fuarı’nda aday öğrencilere ‘‘Bilgi’nin Gücü’’ anlatıldı

NKL Eğitim Fuarı’nda aday öğrencilere ‘‘Bilgi’nin Gücü’’ anlatıldı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), 13 Aralık Çarşamba günü saat 09:00’da Mağusa Namık Kemal Lisesi eğitim fuarına katıldı.

A+A-

KKTC’de bulunan tüm üniversitelerin katılım gösterdiği fuarda, tüm  12.sınıf öğrencileri üniversiteler ve  eğitim sistemleri hakkında detaylı bilgi aldılar. Üniversite adayı öğrenciler, fuara katılım gösteren tüm üniversitelerin burs yerleştirme sınavı hakkında tüm detaylı bilgi talep ederken, üniversite tanıtım yetkilileri ise,  eğitim sistemleri ve sınav içerikleri hakkında merak edilenleri cevapladı.

KAÜ tanıtım yetkililerinin yaptığı açıklamada: ‘‘ Kıbrıs’ta okuyan tüm öğrencilere bu yıla özel  %100, %75, %50, %25 oranlarında başarı bursları sunduklarını, bu bursların yanısıra ise yine tüm liselere özel, okul birincilerine %100, sınıf birincilerine ise %75 burs verileceği ’’ bildirildi.

Ayrıca, KAÜ eğitim sistemi ile ilgili diğer tüm bilgileri geleceğin üniversite adayı öğrencileriyle paylaşan yetkilililer, yurt dışında öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için, KAÜ’nün kardeş üniversitesi GAÜ’nün tüm yurt dışı kampüslerinden faydalanarak istedikleri alanda, tercih ettikleri yurt dışı kampüsünde okuma fırsatı yakalayabileceklerini belirttiler.

Tüm üniversitelerin katılım gösterdiği fuar 13:00’da sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.