1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Nokia'nın amiral gemisi hakkında yeni bilgiler geldi
Nokia'nın amiral gemisi hakkında yeni bilgiler geldi

Nokia'nın amiral gemisi hakkında yeni bilgiler geldi

Nokia'nın amiral gemisi akıllı telefonu Nokia 9'un bazı özellikleri hakkında yeni bilgiler geldi.

A+A-

Ayşe Aydoğmuş

iPhone X'un gelişinden sonra çoğu üretici, telefonlarında çentik tasarımına yer vermeye başladı. NPU tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2018'in en güçlü amiral gemisi telefonu olacak olan Nokia 9, çentikli ekran tasarımı ile gelecek.

Bu açıkça, yüksek ekran-gövde oranı ve çok ince çerçeveler içeren bir ekranın varlığına işaret ediyor.

Çünkü çentik, akıllı telefon üreticileri tarafından çerçeveleri en aza indirgemek için kullanılıyor. Telefonun çok dar bir çerçeveye sahip olacağı ve öndeki parmak izi okuyucusu ile fiziksel bir Ana Sayfa düğmesi için yer kalmayacağı düşünüldüğünde, Nokia 9 bir ekran altı parmak izi okuyucusunu içerebilir.

Rapora göre, kullanıcıların Synaptics tarafından sunulan yeni çip sayesinde, telefonun kilidini açmak için ekrana dokunmaları yetecek. Vivo X20 Plus UD'deböyle bir parmak izi okuyucusunu çoktan gördük ve şirketin diğer bir modeli Vivo X21'de de mevcut olacak.

Nokia 9’un diğer özellikleri arasında, Nokia 8 Sirocco gibi kavisli bir uçtan uca ekrana sahip olması bekleniyor. Ancak muhtemelen 18:9 en boy oranına sahip olacak.

Ayrıca, çok yenilikçi bir kamera görmeyi bekliyoruz. Önceki sızıntılar, bu cihazın Carl Zeiss ile birlikte tasarlanan Penta-lens kamera ile geleceğini öne sürdü.

Kaputun altında, Qualcomm'un 2,9 GHz frekansında çalışabilen ve yapay zeka için özel bir modül içeren sekiz çekirdekli Snapdragon 845 işlemcisinin yer alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.