1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. O çocuklardaki kilo alma hızının sebebi belli oldu
O çocuklardaki kilo alma hızının sebebi belli oldu

O çocuklardaki kilo alma hızının sebebi belli oldu

London School of Economics'in (LSE) araştırmasında, ebeveynleri boşanan özellikle 6 yaşın altındaki çocukların daha fazla kilo aldığı belirtildi.

A+A-

İngiltere’de yapılan bir araştırma sonucunda boşanan ebeveynlerin çocuklarının diğer çocuklara kıyasla kilo almaya daha çok meyilli olduğu ifade edildi.

London School of Economics'in (LSE) araştırmasında, ebeveynleri boşanan özellikle 6 yaşın altındaki çocukların daha fazla kilo aldığı belirtildi.

Sonuçları Demography dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında 2000 ile 2002 yılları arasında İngiltere'de doğan 7574 çocuğun verileri incelendi. Çocukların sırasıyla 9 aylık; 3, 5, 7, 11 ve 14 yaşlarındaki verilerine bakıldı.

BBC’den Judith Burn’ün haberine göre, çocukların boylarına, ağırlıklarına, yaşlarına ve cinsiyetlerine bakılarak vücut kitle endeksleri hesaplandı.

Çalışma sadece çocukların biyolojik anne-babasının ayrılmasının sonuçlarına odaklanıyor. Daha sonra birleşen ailelerin çocukları analizin içinde yer almadı.

"36 AY İÇİNDE ÇOCUKLAR OBEZ OLABİLİYOR"

 

Araştırmada çocukların ebeveynlerinin boşandığı 24 ay içinde, anne-babası birlikte olan çocuklara kıyasla daha fazla kilo aldıkları belirlendi.

Anne babası ayrılmış çocukların, boşanmadan sonraki 36 ay içinde çok kilolu ya da obez olmaları olasılığının da arttığı tespit edildi.

Araştırma ebeveynlerin ayrılmasını "uzun vadede sonuçları olan bir süreç" olarak tanımlıyor.

Bilim insanları çalışmanın odağının 11 yaşındaki çocuklarda durduğu için verilerin çocukların zaman içindeki kilo alımlarını kapsamadığına işaret ediyor.

Uzmanlar ayrılmanın hemen ardından çocukların kilo almasını önleme çabalarının başlaması ve parçalanan aileler için daha iyi sağlık desteği verilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.