1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. O hastalığa şifa arayanlar
O hastalığa şifa arayanlar

O hastalığa şifa arayanlar

O hastalığa şifa arayanlar

A+A-

Şeker otu nedir? Şeker otu, Stevia adında bir bitkidir. Peki, merak edilen bu şeker otu nedir, faydaları nelerdir? Paraguay ve Brezilya gibi güney Amerika ülkelerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılan şeker otu bitkisinin ne olduğunu ve faydalarını sizler için araştırıp bir araya getirdik.

Dünya'da kullanımı her geçen gün artan şeker otu, Türkiye' de henüz o kadar yaygın olmasa da yetiştirilme ve tüketimi mevcuttur. Şeker otunun faydaları nelerdir bir bakalım… Şeker otunun faydaları arasında diyabet hastalarına iyi gelmesi dikkat çekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, şeker otu faydaları için doğal tatlandırıcı olma özelliğini vurgularken; kek, pasta ve tatlıların hazırlanışında şeker otu kullanılabileceğini belirtiyor.

Şeker otu; sıfır kalori ve sıfır proteini içeren bir bitkidir. Birtakım işlemlerden geçtikten sonra normal şekere kıyasla 400 kat daha fazla tatlandırıcı özelliğine sahiptir. Bu durum da diyabet hastaları açısından şeker otunu faydalı kılıyor. Şeker otunun faydaları yalnızca diyabet ile sınırlı değildir. Şeker otu; protein, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, A vitamini, C vitamini ve birçok antioksidan içerir. Üstelik şeker otunun faydaları sağlıkla da kalmıyor güzelliğe de ulaşıyor…

Şeker otu yalnızca sağlığınıza değil güzelliğinize de fayda sağlıyor. Şeker otu cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Dermatit etkisi sayesinde sivilce, akne, siyah nokta ve leke giderici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için bir maske olarak da kullanılabilir.

Şeker otu, bakterilerin yayılmasını engellediği için antibakteriyel bir işlevde de kullanılabilir. Egzama ve deri iltihabı gibi deri koşullarında yararlı topikal bir uygulama olarak da kullanılır.

Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar. Şeker hastaları veya karbonhidrat kontrollü diyet yapan kişiler, endişe etmeden şeker yerine şeker otunu tüketebilirler.

Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar. Şeker hastaları veya karbonhidrat kontrollü diyet yapan kişiler, endişe etmeden şeker yerine şeker otunu tüketebilirler.

Kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı iyi etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

Bağırsak ve mide florasını korur.

Şeker otunun bir diğer faydası zayıflamanızı sağlamasıdır. Kalorisiz bir şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayacağınız için zayıflamanız kaçınılmaz olur.

Şeker otunun yok yok faydaları arasında kilo almadan sigarayı bıraktırma özelliği de vardır. Nikotin isteğini azalttığından sigaradan uzaklaşmanızı sağlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.