1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ODTÜ’lüler Yeni Döneme Hazır
ODTÜ’lüler Yeni Döneme Hazır

ODTÜ’lüler Yeni Döneme Hazır

ODTÜ Kuzey Kıbrıs on beşinci akademik yılına başlarken yeni gelen öğrencileri Oryantasyon Programı ile üniversite hayatına hazırlıyor.

A+A-

ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın, üniversite hayatına yeni adım atan öğrencilerin yaşayabilecekleri sorunları aşmak üzere geliştirdiği Oryantasyon Programı 10-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Oryantasyon Liderliği Projesi

2008-2009 Akademik Yılı’nda başlatılan Oryantasyon Liderliği Projesi ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (ODTÜ KKK) ve kampus yaşamıyla ilgili yeni gelen öğrencilerin sorularının cevaplanması ve Oryantasyon Programı’nın daha etkili yürütülebilmesi amaçlanmaktadır. Proje, Öğrenci Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (ÖGPDM) tarafından koordine edilmekte ve ODTÜ KKK’deki deneyimli öğrenciler arasından seçilmiş “oryantasyon liderleri” tarafından yürütülmektedir.

Akademik ve Sosyal Hazırlık Bir Arada

Öğrencileri üniversite hayatına hem akademik hem sosyal açıdan hazırlamayı hedefleyen program 10 Eylül’de Kampus Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal’ın konuşması ile başladı. Baykal, öğrencilere “ODTÜ Kıbrıs ailesine hoş geldiniz. Üniversiteye hazırlık sürecinden bir ODTÜ’lü olarak çıktınız. Sizleri kutluyorum. ODTÜ’lü olmak; yalnızca üniversiteli olmanın ötesinde, köklü ve yenilikçi bir ailenin üyesi olmak, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kararlılıkla çalışmak demek.” mesajları ile seslendi.

Program kapsamında öğrenciler üniversite hayatını ve Kıbrıs’ı tanıtan konferanslara ek olarak ODTÜ Kıbrıs Öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen konser, tiyatro gösterisi ve müzikal temsiline katıldılar. Yeni ODTÜ’lüler 12 Eylül günü yapılan “İlk Adım İlk Ağaç” etkinliği ile kampüse ilk ağaçlarını da diktiler.

Bütün Kuzey Kıbrıs’ı Tanıyorlar

Öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ı tanıması ve adayla entegre olmasını amaçlayan program kapsamında yapılan Güzelyurt, Lefkoşa, Girne ve Mağusa gezileri ile yeni ODTÜ’lüler Kuzey Kıbrıs’ı da tanıma şansı buluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.