1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Ödül parasını kantin gelirinden verin”
“Ödül parasını kantin gelirinden verin”

“Ödül parasını kantin gelirinden verin”

İki gardiyana üstün hizmetlerinden dolayı birer maaş ödül verilmesi için yazılar yazıldı. Maliye Bakanlığı ödülün cezaevinin kantin kazancından verilmesini önedi!

A+A-

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, kamuda verimsizliğin nedenleriyle ilgi bir örnek vererek Maliye Bakanlığı’ndaki üst düzey bürokratların sıkıntılara neden olduklarını kaydetti.

SES KIBRIS’a konuşan Bengihan, “Size bir örnek vermek istiyorum. Merkezi Cezaevi’nde kantinde görevli iki gardiyan var. Bu arkadaşlarımız bir görev aldılar ve kantinin tüm bilgi işlem sistemini tekrardan yarattılar ve cezaevi koşullarında çok iyi bir sistem kurarak kantinin kazanç performansını artırdılar ve cezaevinde büyük bir gelir kaynağı yarattılar. Çünkü cezaevindeki bir çok sıkıntı bu kantinin kazancıyla çözümleniyor. Cezaevi müdürü bu iki arkadaşa bir ödül verilmesi, için yazı yazıyor. İçişleri Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu onaylıyor, doğru buluyor ve gerekli yazılar yazılıyor. Ama biliyor musunuz konu Maliye Bakanlığı’na gelince ne oluyor? Maliye bu iki personele birer maaş ödül verilmesi konusunda Kamu Hizmeti Komisyonu’na bir yazı göndererek, bu rakamın kantin gelirlerinden karşılanmasını istiyor. Yani koca Maliye Bakanlığı işini çok iyi yapan iki gardiyana birer maaş ödül vermekten aciz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu tip bir yazıyı Maliye Bakanlığı Müşteşarı’nın kaleme almasının utanç verici olduğunu kaydeden Bengihan, “Bu traji komik bir yazdır, böyle bir öneri yaptılar. Aradım ilgili yerleri hatta Bakan Dursun Oğuz’u da aradım ama telefona bakmadı. Muhtemelen bilmiyordur bunu bir bakan bu basit konulara bakmaz belki ama bu kadar basit bir konu bile çözümlenemiyor. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.