1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öğrenci azalırsa biz biteriz
Öğrenci azalırsa biz biteriz

Öğrenci azalırsa biz biteriz

Ülke ekonomisine ciddi katkısı olan yurt dışından gelen üniversite öğrencisi sayısında bu yıl ciddi bir düşüş bekleniyor. Bu düşüş beklentisi birçok sektörde endişeye neden oldu. Sektör temsilcileri yetkililere çağrı yaptı:

A+A-

Ülkeye bu yıl yurt dışından gelecek üniversite öğrencisi sayısında düşüş beklenirken, bu durum esnafı ve emlakçıları endişelendirdi.

Sektör temsilcileri, ülke ekonomisinde en az turizm kadar önemli rol oynayan üniversitelerin öğrenci sayısının azalmaması için hükümet yetkililerinin tedbir almasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ,üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin sayısı hakkında bilgi verirken, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber öğrenci sayısının azalması durumunda sektörlerinin nasıl etkileneceğini anlattı.

Öztürkler, Türkiye’den KKTC’deki üniversitelere yerleşen öğrenci sayısının şimdilik 8 bin 100 civarında olduğunu ancak ek kayıtların ve üçüncü dünya ülkelerinden gelecek öğrencilerin kayıtlarının devam ettiğini açıkladı.

Sungur ile Kanber ise hükümet yetkililerine çağrı yaparak ülkeye gelen üniversite öğrencisi sayısının azalmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, aksi takdirde birçok sektörün zor durumda kalacağını anlattı.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.