1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ Öğretmen ve öğrencilerin bilgilerinin yurt dışına gönderilmesi yanlıştır”
“ Öğretmen ve öğrencilerin bilgilerinin yurt dışına gönderilmesi yanlıştır”

“ Öğretmen ve öğrencilerin bilgilerinin yurt dışına gönderilmesi yanlıştır”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu’dan Milli Eğitim Bakanı Berova'ya eleştiri geldi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova tarafından 29 Ağustos 2017’de imzalanan “ KKTC’de devlet ve özel okullarda eğitim alan öğrenciler ve öğretmenler hakkındaki tüm bilgilerinin Türkiye’deki MEB Bilgi İşlem Daire Başkanlığına aktarılacağı ve bunun e-okul’ sistemi kapsamında yapılacağı” kararına Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu’dan eleştiri geldi.

Davulcu, “ KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın, Kıbrıslı Türk öğretmen ve öğrencilerin kimlik bilgilerini, bu Türkiye bile olsa, başka bir ülkeye göndermeye kalkışması kabul edilebilir bir davranış biçimi değildir” açıklamasında bulundu.

Öğretmen ve öğrencilere ait bilgilerin “özel bilgiler” olduğunu söyleyen Davulcu, “ Bu bilgiler gizli bilgilerdir. Devletin bu bilgileri gizli tutması gerekir ancak sayın bakan kamuoyuna yansıdığı haliyle bunları E-Okul kurma maksadıyla Türkiye’ye göndermek için izin talep etmiş ve bu karar dilekçesinin belgesi basına yansımıştır. Bu doğru bir yöntem değildir, yanlıştır ve hemen bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekmektedir. Hatta Bakanlar Kurulu veya Başbakan doğrudan doğruya Milli Eğitim Bakanı’na müdahale etmeli ve bu yanlışın bir an önce önüne geçmek için gerekli adımları atmalıdır.” dedi.

Davulcu, “ Devlet, devlet diyen insanlar ki bu zihniyet her konu gündeme geldiğinde, kendilerini, tırnak içinde söylüyorum “Devletçi” ya da “Devleti savunan” zihniyetin temsilcileri olarak toplumun önüne sunuyorlar, bu yaptıklarıyla söyledikleri birbirinin tamamen tezadını oluşturmaktadır. Devletin temellerini ortadan kaldıracak girişimlerden biri olan bu karar nedeniyle, Milli Eğitim Bakanını derhal bu yanlıştan vazgeçmeye, vazgeçmeyecekse de hükümeti bunu önlemeye davet etmeyi görev sayarız. Bu anlamda toplumun çeşitli kesimlerinden yükselen, gündeme getirilen tepkileri, özellikle de öğretmen sendikalarının tepkilerini de haklı bulduğumuzun altını çizmek isterim” dedi.

Davulcu,  Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler’in yapılacak ilk seçimde oluşturulacakları halkın iktidarı ile Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türkler ile ilgili eğitimi sil baştan organize edecek ve bugün eğitim adı altında yapılmaya çalışılan, Kıbrıs Türk Toplumunu başkalaştırmak, yabancısı olduğu bir şeylere dönüştürme çabalarına da kesin olarak son verecektir açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.