1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Oğuzhan Özyakup Hollanda yolcusu
Oğuzhan Özyakup Hollanda yolcusu

Oğuzhan Özyakup Hollanda yolcusu

Hollanda doğumlu olan Oğuzhan Özyakup, kariyerini futbola başladığı ülkede sürdürmeye çok yakın. Feyenoord'a gitmesi beklenen Oğuzhan Özyakup için Beşiktaş, Hollanda kulübüyle anlaşmak üzere.

A+A-

2012 yılında Arsenal'in 21 yaş altı takımından Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, siyah beyazlı formayla kaptanlığa kadar yükselmişti. Takımın 10 numarası ve maestrosu olarak görülen oyuncu, son yıllarda büyük düşüş içerisine girdi ve eski günlerine aratır oldu.

27 yaşındaki Oğuzhan Özyakup'un Beşiktaş'tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken Alanyaspor, Çaykur Rizespor ve birkaç Süper Lig ekibinin daha devrede olduğu iddia edilirken, Hollanda ekibi Feyenoord'un Oğuzhan'ı almaya çok yakın olduğu öğrenildi.

    Futbola Hollanda'da başladı

     

    1992 doğumlu olan Oğuzhan Özyakup, 2008 yılında Arsenal'e transfer olmadan önce AZ Alkmaar 17 yaş altı takımında oynuyordu.

    AZ Alkmaar'a da doğduğu şehir olan Zaandam'daki Zaandam Türk Spor'dan transfer oldu.

    Hollanda ve İngilere gibi önemli ülkelerde aldığı futbol altyapısı, Oğuzhan'ın kariyerinin bambaşka noktalara gideceği konusunda fikir veriyordu.

    Beşiktaş'ın başarılı dönemlerinde takımın önemli oyuncularından Oğuzhan, kariyerinde bir süredir düşüşte ve çıkışı yeniden Hollanda'da aramaya çok yakın.

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.