1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Okullar 13.55’te bitirilsin”
“Okullar 13.55’te bitirilsin”

“Okullar 13.55’te bitirilsin”

(MDP) salgından etkilenen alanlardan biri ve en önemlisinin eğitim olduğunu belirtti

A+A-

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) salgından etkilenen alanlardan biri ve en önemlisinin eğitim olduğunu belirterek, öğrenim çağındaki çocukların ders kayıplarının çok büyük olduğunu bildirdi.

MDP Eğitim Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, yeni öğretim yılında (2020-2021) öğretmenlerden okul bitiş saatinin ardından 40 dakikalık telafi dersi yapılmasının ve derslerin 13.55’te bitirilmesinin istenmesini önerdi.

Bu yıl 9. sınıf öğrencilerinin Eylül’de 10. sınıfa başlayacakları ve 9. sınıfın bütün derslerinin birinci dönem tam, ikinci dönemde ise sadece 3 hafta işlenmiş olduğu hatırlatılan açıklamada, eğitim kaybının büyük olduğuna dikkat çekildi.
 
Açıklamada, branş öğretmenlerinin (Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji vb.) belirlenen “telafi ders” saatinde 9. sınıflar için kaldığı üniteden-konudan devam ederek pandemi nedeni ile yitirilen eğitim dönemini telafi edebileceği kaydedildi. Alt sınıfın yarım kalan ders programının da bu telafi dersler sayesinde zamanla ortadan kalkacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.