1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası
Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası

Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada, sanık Ömer Akan, “Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik Sonucu Ölüme Sebep Olmak” suçundan 4 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Ahmet VAMIK

Lefke - Güzelyurt Anayolu üzerinde16 Haziran 2016 yılında yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan iki küçük kardeşe çarparak birinin ölümüne neden olan Ömer Akan aleyhindeki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada, sanık Ömer Akan, “Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik Sonucu Ölüme Sebep Olmak” suçundan 4 yıl hapse mahkûm edildi.

Sanık Ömer Akan, 2016 yılı Haziran ayında Lefke-Güzelyurt anayolunda meydana gelen kazada,  okul otobüsünden inip yaya olarak yolu karşıya geçmeye çalışan Elif Sultan Dönekli ile İbrahim Dönekli kardeşlere çarparak 6 yaşındaki İbrahim Dönekli’nin ölümüne neden olmuştu.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanık aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Melek Esandağlı okudu.

Kararı okuyan, Mahkeme başkanı Melek Esendağlı, Ömer Akan’ın işlemiş olduğu suçun dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma olduğunu bu tür suçların gittikçe yaygınlaştığını ve bu tür suçlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti Başkanı Melek Esendağlı, Ömer Akan’a 4 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, sanık Ömer Akan’ın, yönetimindeki HD 533 plakalı salon araç ile Lefke-Güzelyurt anayolunda doğu istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada Gaziveren köyüne geldiği zaman yolun güney kısmından kuzey kısmına yaya olarak geçmeye çalışan 6 yaşındaki maktul İbrahim Dönekli ve 13 yaşındaki Elif Sultan Dönekli’ye çarpması sonucu meydana gelmişti.

Kaza sonucu yaralanan her iki yaya Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmış, İbrahim Dönekli yoğun bakım servisinde müşahede altında tutulduğu 18. günün sonunda kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirmişti. Kardeşi Elif Sultan Dönekli ise yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.