1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Önce PM yaptılar sonra imza attılar
Önce PM yaptılar sonra imza attılar

Önce PM yaptılar sonra imza attılar

Başbakan, UBP Başkanı Ersan Saner, CTP’nin Meclis'e ve kutlamalara katılmamasının kendilerini üzdüğünü kaydetti

A+A-

Başbakan Ersan Saner 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla BRT’de özel bir canlı yayına çıktı. Gazeteci Levent Kutay’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Saner, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretinin önemine değindi.

Bu ziyaretin Kıbrıs sorunundaki vzyon değişikliğiyle alakalı olduğunu söyleyen Saner, “Sayın Erdoğan’ın iki devletli politikaya yönelik mesajlar vermesini bekliyorum diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Federasyon görüşmeleriyle 53 yıl daha harcama lüksümüz yoktur, federasyonla vakit geçiremeyiz. Bu ziyaretin temelinde dış politikadaki değişiklik vardır. Kıbrıs Türk halkının iki devletli politika ile yoluna yürüyeceği yönünde mesajlar verilecektir. Ancak bu yolla zaten özne olabiliriz. 9 bakan bir çok milletvekili ve geniş bir kadroyla geliyor Sayın Cumhurbaşkanı.. Tüm halkı anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne olan sevgimizi göstermek için etkinliklere katılmaya davet ediyorum.”

Önce PM yaptılar sonra imza attılar

Erdoğan’ın Meclis ziyaretini muhalefetin boykot etmesine yönelik fikri sorulan Başbakan şunları söyledi:

“Biz ziyaret öncesi Meclis Danışma Kurulu’nu toplandık. Ben ana muhalefet liderinin bu toplantıda parlamentoya katılmama gibi eğilimini hissetmedim ama Sayın Erhürman orada da ifade etti; Parti Meclisi (PM)’nde alacakları kararla hareket edeceklerini söyledi.. Parti Meclisleri olacağı için divan kararını bir gün sonra bırakma eğilimi çıktı. Ben randevularımdan dolayı ikinci günkü toplantıya katılmadım, zaten biz ilk günden Meclis’teki yerimizi alacağımızı söyledik. O nedenle kararda benim imzam yok ama ana muhalefetin attığı imza Parti Meclisi kararından sonra atıldı.”

“Kutlamalara katılmamaları beni üzüyor”

Başbakan Saner, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarının başladığını, şehitliklere gittiklerini belirterek burada ana muhalefeti görmemelerinin kendilerini üzdüğünü belirtti, “Ana muhalefet başkanının da bizlerle birlikte olmasını arzu ederdim” dedi  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.