1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Örgütleniyoruz, Büyüyoruz, Güçleniyoruz ve Geliyoruz..”
“Örgütleniyoruz, Büyüyoruz, Güçleniyoruz ve Geliyoruz..”

“Örgütleniyoruz, Büyüyoruz, Güçleniyoruz ve Geliyoruz..”

TKP Yeni Güçler ile BKP, ortak basın toplantısı düzenliyor.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ile Birleşik Kıbrıs Partisinin uzun zamandan beridir yürüttüğü Seçim ittifakı çalışmalarında sona gelindi. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen BKP Kurultayı’nda oy birliği ile alınan karar sonrasında dün gerçekleşen ve TKP Yeni Güçler ve BKP başkanlarının da hazır bulunduğu toplantısı sonrasında  “Değişim ve Kurtuluş İttifakı”’ birlikteliğinin kurulması ve kamuoyu ile paylaşılması kararı verilmiştir.

TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı ve BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın da hazır bulunacağı basın toplantısı yarın saat 11.00’de,  KKTC Cumhuriyet Meclisi Mavi salonunda gerçekleşecektir.

“Değişim ve Kurtuluş İttifakı”’ kararı sonrasında açıklama yapan Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “ TKP Yeni Güçler ve BKP olarak, her türlü engellemelere, yaratılmaya çalışılan algı oyunları, karmaşa ve sahte anketlere rağmen, büyük bir güç birliği yapıyoruz. Bu güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası olmaktadır. TKP yeni Güçler ve BKP ittifakına kimse engel olamadı. Daha önce her kesimden insanın oluşturduğu ve kitle partisi haline dönüşen TKP Yeni Güçler, BKP ile seçim de dahil olmak üzere bir çok konuda güç birliği yapacaktır.” dedi.

Sosyal adaleti sağlayacak vergi, reformu,  zenginlik sınırının belirleneceği tarım reformu, faiz yasasının hayata geçirilerek faiz mağduriyetinin giderilmesi yanında, sağlıkta ve eğitimde getirtilecek reformların yapma hedefinde olacak olan bu ittifak,  pek çok kesimin korkulu rüyası olmuştur ve bu birliktelik yoluna hızlı bir şekilde devam edecektir diyen Çakıcı, “Hesap soran ve denetleyen bir anlayışın getirileceği birliktelikten bir takım kesimler rahatsız olmaktadır. Ülkede var olan düzenden 40 yıldır nemalanan, rant sağlayan ve değişim istemeyen bir zümre var. Kıbrıs Türk halkının, ezilen, emekçi, dürüst esnaf ve işadamının asla kabul etmeyeceği bu düzenin artık sonu gelmiştir. Halk bu statükodan bıkmış ve ülkede artık köklü bir değişimin gerçekleşmesini istemektedir” açıklamasında bulundu. 

Çakıcı son olarak, Ülkede köklü değişimin önünü açmak, yolsuzluklardan hesap sormak, ülkede sosyal adaleti yeniden sağlamak ve ezilen emekçi ve işçi kesimin hakkını savunmak ve bu statükoya dur demek için tüm ilerici, demokrat ve yurtsever kesimleri hep birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.