1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ormanlara Girişler Yasaklandı
Ormanlara Girişler Yasaklandı

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre içindebulunduğumuz bölgenin alçak basınç, nem oranının %20'nin altına düşmesi ile yangın olasılığı ÇOK YÜKSEK durumunda olması ve sıcak hava etkisinde kalması, rüzgârın hızını artırıp yer yer bölg

A+A-

Türkiye'deki yangınlardan dolayı rüzgârın etkisi ile ülkemize ulaşan dumanlar, ne kadar ciddi bir durumda olduğumuzu anlamamıza yardımcı olacaktır. Orman Dairesi tüm personeli ile gerekli yangın tedbirlerini almış ve teyakkuz durumundadır.

Türkiye'de Akdeniz bölgesinin birçok yerinde çıkan ve Güney Kıbrıs'ta da 3 ayrı yerde yaşanan orman yangınları, geniş̧ alanlara yayılmış̧ ve telafisi mümkünolmayan yaralar açmıştır.

Bu bilgiler ışığında, ülkemizde de birtakım önlemleralmak zaruri hale gelmiştir. Buna göre:

1. İkinci bir duyuruya kadar her ne sebeple olursa olsun orman yollarına ve ormanlık alanlara 29 /07/2021 ( saat 15:00)- 04/08/2021 (saat 24:00) Çarşamba tarihine kadar Fasıl 60 Orman Yasasına göre Dairemizin görevve yetkilerine dayanarak GİRİŞLER YASAKLANMIŞTIR. Bu konuda tüm yurttaşların, gerekli duyarlılığıgöstereceğine inanıyoruz.

2. Orman alanları ve her türlü ateşli piknik alanları dahilolmak üzere, ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Vatandaşlarımızın görecekleri en küçük dumanı dahi Alo 177 (Orman Yangın İhbar Hattı) ve 199 ( İtfaiye ) hatlarına bildirmeleri, erken müdahale için büyük önemarzetmektedir.

Tamamen geçici olan bu tedbirlere tümvatandaşlarımızın uyacağına yönelik inancımız tamdır. Günümüzde bir nefesin ne kadar kıymetli olduğununbilincinde olarak, tüm canlılara nefes sağlayan doğamıza hep birlikte sahip çıkalım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.