1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Özel çocuklar ve özel annelerin sergisi
Özel çocuklar ve özel annelerin sergisi

Özel çocuklar ve özel annelerin sergisi

Gancelli Sevgi Atölyesi ile Academy Of Eywa organizasyonuyla hayata geçirilen projeye Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Lefkoşa Türk Belediyesi de destek verdi

A+A-

Aliye ÖZENCİ

Gancelli Sevgi Atölyesi sahibi Leman Cankat’ın öncülüğünde özel gereksinimli çocukların anneleriyle birlikte yaptıkları çamur çalışmaları ‘Özel Anneler ile Elele Seramik Sergisi’nde beğeniye sunuldu.

Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı’nın katılımıyla dün Bedesten’de açılan sergide, 30 çocuğun ve 23 annenin yaptığı eserler yer aldı. Sergi 10 Mart’a kadar mesai saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Gancelli Sevgi Atölyesi’nin katkılarıyla açılan sergide LTB Orkestrası da müzik dinletisi sundu.

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan ve takdir alan sergi, Academy Of Eywa yöneticisi Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Uzmanı Sevinç Tozduman’ın 2017’de başlattığı ‘Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak’ projesi kapsamında başladı. Çelen Çağansoy’un talebi üzerine oluşan proje, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın manevi desteğiyle daha da güçlendi. Çalışmalar boyunca Ayla Çağla Öztaşçı fotoğraf çekimleri yaptı.

Meral Akıncı, özel gereksinimli çocukların bütün sorumluluklarını alan annelere nasıl teşekkür edeceğini bilmediğini söyledi. Çamur yoğurmanın bireyin ruhsal ve fiziksel sağlığına etki ettiğine değinen Akıncı, “İşte bizim kadınımız çamurla oynarken hem o ruhsal hazını alıyor hem de yoğurmanın fiziksel doyumu dışında kendi ruhsal doyumunu yerine getiriyor” dedi. Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, sabırla bu işe yürek verenlere teşekkürlerini sundu.

Gancelli Sevgi Atölyesi sahibi Leman Cankat, serginin önemine değinerek özel bireyler ve annelerinin emeğine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.