1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Özel:"Seçimlere iki büyük krizle ilerliyoruz"
Özel:"Seçimlere iki büyük krizle ilerliyoruz"

Özel:"Seçimlere iki büyük krizle ilerliyoruz"

“Binali Yıldırım derhal istifa etmelidir”“yapılan her kuruş zamdan Erdoğan sorumludur.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu seçimlere iki büyük krizle ilerliyoruz. Bir tanesi ekonomi krizi bir tanesi de demokrasi krizi. Binali Yıldırım, şimdi aklı başına gelmiş, istifayı düşünmeye başladı. Şunu söylüyoruz: Bunun vadesi olmaz. Derhal istifa etmelisin. Şu anda bu koltuğu boşaltmayarak her geçen gün Türkiye’nin demokrasisine bir kara leke sürüyorsun. Binali Yıldırım, derhal istifa etmelidir, anayasayı çiğnemeyi, halka, millete kafa tutmayı bir an önce bırakmalıdır” dedi.

SORUMLU DEVLETİN BAŞINDA OTURAN KİŞİ

Özel, Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “31 Mart seçimlerine doğru ilerliyoruz. Bu seçimlere iki büyük krizle ilerliyoruz. Bir tanesi ekonomi krizi bir tanesi de demokrasi krizi. Ülkeyi OHAL’de referanduma götürenler, seçime götürenler ülkenin ekonomisini berbat ettiler. Geldikleri günden bugüne kadarki en yüksek enflasyon oranı, faiz oranları ile karşılaşıyoruz. Vatandaşın hissettiği enflasyon ilan edilenden çok daha yüksek. Erdoğan, fiyatlar niye düşmüyor diye isyan ediyor. Sanki ülkeyi yöneten bizmişiz, Kemal Kılıçdaroğlu imiş, Kemal Bey’in damadı da ekonominin başındaymış gibi konuşuyor. 16 yıldır bu ülkeyi bu hale getiren kim, bunu görmek lazım. 1 Ocak günü benzin 5,93 TL imiş, 9 Ocak’ta 6,10 TL olmuş, 15 Ocak’ta 6,26 TL olmuş. Bu benzine zammı dış güçler mi yapıyor, bu benzine zammı senin kontrol edemediğin küçük esnaf mı yapıyor? Sen benzine zam yaparsan, herkes de ürettiği, pazarlamasını yaptığı, taşımasını yaptığı bu ürünlere zam yapma mecburiyetinde kalıyor. Geçtiğimiz günlerde soğan depolarına baskın yapanlar, bugün soğanın KDV’sini sıfırlayacak noktaya geldiler. Burası seçilmişlerin yönetmesi gereken bir ülke iken, bir kişinin başa geçip herkesi atadığı bir hale geldi. Bu ancak emirliklerde, şeyhliklerde olur. Ülkeyi bir kişi yönetiyor, o kişinin damadı da ülkeyi yönetiyor. Kebapçı dükkanı mı burası, esnaf lokantası mı? Bu ekonominin başına geçecek en doğru kişi nasıl oluyor da oluyor senin damadın oluyor. Ekonomiyi damadına emanet eden bir zihniyet, ülkeyi bu noktaya getiriyor. Recep Tayyip Erdoğan, kesinlikle artan fiyatlardan şikayet edemez. Devletin başında olan, ekonomiyi yöneten sizsiniz. Vatandaşın mutfağına götürdüğü, tencerenin içine koyduğu ürünlerde enflasyon yüzde 45-50. Vatandaş bu haldeyse, bunun hesabını vermek durumunda olan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisini her olayda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranan Erdoğan’ın sandıkta hesabı vermesinin zamanıdır. Yapılan her kuruş zamdan, vatandaşın çektiği her çileden Recep Tayyip Erdoğan sorumludur. Bu işin sorumlusu devletin başında oturan kişidir” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

BİNALİ YILDIRIM HALKA KAFA TUTMAYI BİR AN ÖNCE BIRAKMALI

İkinci büyük krizimiz demokrasi krizi. Kendisine göre yapılmış bir anayasayı bile çiğneyen ve çiğneten bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Anayasada açıkça yazıyor, Meclis Başkanı tarafsızdır diye yazıyor. Meclis Başkanı’nı aldı, İstanbul adayı yaptı. Toplantı toplantı geziyor Meclis Başkanı. İstifa etmen lazım dedik, ilk günlerde dostça uyardık. Vatandaş tartışmaya başladı. ‘Binali Yıldırım neden korkmakta, 1 ay daha oturmayacağın bir koltukta oturuyormuş gibi yapıyor, demek ki İstanbul’a gitmeye korkuyor’ dediler. Bu korku bütün İstanbul’da konuşuluyor. Bu söz Binali Yıldırım’ı da kemiriyor. Şimdi istifa sinyali veriyormuş. Onu ilk başta yapacaktın. Senin korktuğunu, kaçtığını, anayasayı çiğnediğini bütün İstanbul gördü. Anayasaya uymayan, yasalara uyar mı? İstanbul’u tam bir kanunsuzluk halinde yönetmeye niyetlenmiş birisi. Birisinin İstanbul’daki kuklası olmaya aday Binali Yıldırım, şimdi aklı başına gelmiş, istifayı düşünmeye başladı. Şunu söylüyoruz: Bunun vadesi olmaz. Derhal istifa etmelisin. Şu anda bu koltuğu boşaltmayarak her geçen gün Türkiye’nin demokrasisine bir kara leke sürüyorsun. Binali Yıldırım, derhal istifa etmelidir, anayasayı çiğnemeyi, halka, millete kafa tutmayı bir an önce bırakmalıdır.

DEMOKRASİ DIŞI ÜLKELERDE OLUR

Erdoğan, ‘Ben aday listelerimi hazırlarken, MİT’in hazırladığı GBT’lere bakarak inceliyorum’ diyor. Bu bir itiraftır, AKP’nin devlet partisine dönüştüğünün itirafıdır, bir polis devletinin itirafıdır, anlı şanlı Türkiye Cumhuriyeti’ni bir parti devletine dönüştüğünün itirafıdır. Başka partilere verilmeyen bir hizmet, iktidar partisine nasıl olur da verilir. Senin, benim, herkesin, Emine Teyze’nin, Hasan Amca’nın maaşlarından kesilen vergilerle maaşı ödenen polisi, jandarmayı partisinin emrinde çalıştırıyor. Bu nasıl vicdansızlıktır, usulsüzlüktür. Bu, ancak demokrasi dışında yönetilen bir ülkede olur. Bu sözün binde birini bir demokraside bir başbakan söylese, ertesi gün istifaya zorlanır. Burası bir cumhuriyet, burası bir demokrasi. Burada kimse devleti babasının malı gibi kullanamaz.

NİYETİNİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ

YSK Başkanı Sadi Güven, nihayet çıktı ve dedi ki 6 binin üzerinde 100 yaşın üstündeki seçmenleri inceledik ve kayıtlarını sildik. CHP’nin yaptığı tespitlerden sonra Sadi Güven’in aklı başına gelmiş, övünüyor. Ya CHP olmasaydı. İyi ki CHP var, bu çalışmaları yapıyor, önünüze koyuyor da nihayet utana sıkıla görevinizin bir kısmını yapıyorsunuz. Sadi Güven, sanki bütün usulsüzlükler, yolsuzluklar ortadan kalkmış gibi konuşuyor. Bu seçimin kritik noktası taşıma seçmen. Taşıdıkları seçmenleri olmayan adreslere, olmayan binalara koyuyorlar. İtirazlarımızın bir kısmını kabul ediyor, bir kısmını reddediyorlar. Bunları tam kanunsuzluk iddiasıyla YSK’nın gündemine taşıyoruz. 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 100 oy aldığı sandıkları inceledik. Bu sandıklarda şimdi de fahiş seçmen artışları olduğunu görüyoruz. Yüzde 300, yüzde 761 oranında artış olan sandıklar var. Bu sandıklara ciddi seçmen yığılmaları olmuş, bunu anbean takip ediyoruz. Oralarda sandığın denetimsiz olduğunu düşünen birileri oralara ilave seçmenler yönlendirmişler. Bunların niyetinin ne olduğunu biliyoruz, oyunun farkındayız, bu artışlara göz yummayacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.