1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özersay: Altyapıya önem vermedik, faturasını ödüyoruz
Özersay: Altyapıya önem vermedik, faturasını ödüyoruz

Özersay: Altyapıya önem vermedik, faturasını ödüyoruz

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay BRT’ye açıklamalarda bulundu.

A+A-

Özersay, konuşmasına can kayıplarının olmasının üzücü bir durum olduğunu ifade ederek başladı.

 

Erhürman açıklamasında şunları kaydetti:

“Görebildiğimiz kadarıyla, yolun zaman zaman kesildiğini biliyoruz. Yolun kesildiği bir anda, araçlardan bir tanesiyle ilgili sıkıntı yaşandı. Lütfen, gerek polis ve sivil savunmanın yaptığı çağrılara herkes riayet etsin. Su akıntılarının selin olduğu bir anda içine girmenin riskleri var. Şu anda hasar tespitini yapmaya çalışıyoruz.

Vuni Palace’ta hakikaten vahim bir durum var. Onlarca aracın tamir edilemez şekilde hasar gördüğünü bazılarının denize düştüğünü tespit etti.

Şu anda Alsancak daha sonra da Dikmen’e gideceğiz. Ardından Başbakanlık’a gideceğiz. Herkes koordineli bir şekilde elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şehir planlamasına, altyapıya hiç önem vermedik. Şimdi bunun faturasını ülke olarak ödüyoruz. Emirname ve İmar planlarının tartışıldığı bir dönemde doğanın böyle bir reaksiyonu ile kalmak çok acıdır. Yaşananlar, kjendimize gelmemize neden olmalıdır. Doğal akışı hiç dikkate almayan yaklaşımlar, maalesef bu baskınlarının ve selin en temel sebeplerindendir. Bu sadece bizim başımıza gelmedi. Benzer durumlar gerek Türkiye’de gerekse güneyde de yaşanıyor. Elimizden geldiğince herkes temkinli olsun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.